Отидете към основна версия

3 036 5

Строят „фалшив” град за обучение на служители

  • фалшив-
  • град-
  • проект-
  • сащ-
  • форт бенинг

Инвестицията надхвърля 17 млн. USD

Снимка: Shutterstock

В една от най-големите военни бази в САЩ – Форт Бенинг, ще се появи фалшив град. Той ще представлява своеобразен комплекс за обучение на служители от имиграционните служби. В рамките на проекта ще бъде симулиран животът в градските райони, както и редица детайли, характерни за обикновеното ежедневие. Фалшивите къщи ще разполагат с всичко, което има в един обикновен дом – мебели, съдове, детски играчки, дори фалшиви паспорти, които могат да бъдат намерени на местата, където живеят нелегално пребиваващите. В някои от къщите ще има скрити стаи и лаборатории за правене на наркотици.

Учебният център ще бъде разположен в 50 сгради с площ от 400 до 100 000 кв.м. Корпусите ще бъдат на модулен принцип, за да може да се обединяват в различни конфигурации, с цел пресъздаване на картини от различни щати и градове. Цената на проекта надвишава 17 млн. USD.

Към момента на територията на Форт Бенинг вече се обучават митнически служители и такива от имиграционните служби, като развиват бойните си умения и начини за провеждане на тайни разследвания.

Проектът е една от мерките, предприети от администрацията на президента Доналд Тръмп, по отношение на бежанците. Всичко това се реализира в контекста на затягане правилата за мигранти. Промяна има и в инвестиционната програма EB-5. Зелената карта за предприемачи поскъпва почти двойно. Също така се увеличават и сроковете за обработка на молбите.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини