Отидете към основна версия

2 177 2

Китайците се връщат на този имотен пазар

  • австралия-
  • китайци-
  • инвестиции

От 1.2 млн. китайски туристи, които годишно посещават Австралия, 25% изявяват желание да си купят имот там. За тях това е място №1 за придобиване на втори дом. 27% от китайските туристи признават, че възнамеряват да купят жилище или къща още при следващото си посещение в Австралия.

Над 50% от анкетираните от специализирания сайт Juwai китайци признават, че за тях Мелбърн е най-добрият град за покупка на имот. С 25% на второ място остава Сидни, а трети с 10% е Брисбън. Последният е сред най-достъпните австралийски градове.

Градовете, към които интересът от китайци расте най-бързо, са Брисбън, Канбера и Хобърт, като интересът към последния е най-голям – 77% от анкетираните биха желани да купят имот именно там.

След като през последните няколко години интересът на граждани от Китай към придобиването на австралийски имоти отчете спад, сегашното му възобновяване може да доведе до бум в цените на имотите. Само обезценяването на австралийския долар води до придобиване на имот с 11% по-евтино.

За увеличаването на китайските инвестиции в Австралия положително може да повлияе намаляването на рестрикциите относно изнасянето на парични средства извън Китай, понижаването на данъците за чуждестранни купувачи различни щати на Австралия и растежът на цените на имотите в страната.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини