Last news in Fakti

13 Юни, 2019 13:53 2 107 3

Австралия: Брокер открадна 800 000 USD

  • австралия-
  • брокер-
  • посредник-
  • змама

Посредничката е осъдена на 20 месеца затвор

Австралия: Брокер открадна 800 000 USD - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на недвижимите имоти в Австралия падат. Някои посредници обаче са готови дори да влязат в затвора само и само да получат свръхпечалба. Бивш сътрудник на една от най-големите агенции за недвижими имоти в страната – LJ Hooker, Джуди Нгуен се призна за виновна за измама. От 2016 г. досега заедно със своя съпруг – Джоузеф Нго, тя е мамела клиенти. Отклонявала е средства, като се е оправдавала с проблеми в счетоводството. За да имат доверие на брокера той е връщал парите на потърпевшите като ги е вземал от следващите клиентите. Измамата е била на принципа на пирамида.

Пострадали са пуснали общо 62 оплаквания за това, че са измамени с общо 2 млн. USD. Те ще бъдат частично обезщетени от Victorian property found. Джуди Нгуен е осъдена на 20 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 1500 USD.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    9 1 Отговор
    Ми то като нашите политици бе !
  • 2 Туй

    7 0 Отговор
    20мепеца и 1500$, а гепала 2млн.$ - и аз искам така
  • 3 Гладен брокер

    3 0 Отговор
    Ми кът нема сделки