Отидете към основна версия

6 446 17

Строят ваканционен комплекс от 50 къщи

  • къщи-
  • инвестиция-
  • бойково-
  • пловдив-
  • комплекс

Той ще се намира до село Бойково

Комплекс от 50 къщи получи разрешение за строеж от РИОСВ-Пловдив. От ведомството са на мнение, че проектът „няма вероятност да окаже значително отрицателно въздействие върху природни местообитания, популации и местообитания на видове, предмет на опазване в защитени зони“ и поради това не се налага оценка на въздействие върху околната среда. Най-близо до Бойково се намира защитена зона по Натура 2000 ”Брестовица”.

Инвеститор е Ивайло Иванов, собственик на земи в две местности към Бойково - "Големи ливади" и "Келевото". Все още не е ясно дали там ще бъде построено ваканционно селище за отдаване на вили под наем или такова за продажба на сгради в затворени планински комплекси.

Хората в близост до имота не приемат радушно решението, тъй като се опасяват, че подобен проект ще замърси и пренасели района. Към момента не ясно дали проектът ще бъде подложен на обществено обсъждане и дали ще бъде взето под внимание мнението на собственици на имоти в село Бойково. В документацията, за всеки от осемте терена в двете местности към Бойково, е предвидено изграждане на една по-голяма жилищна сграда от 100 кв.м. и различен брой "къщички за отдих и рекреация, всяка от които с площ до 50 метра".

В село Бойково има 520 къщи. Постоянно живущите са около 114 души, въпреки че по адрес се водят 85. Лятото обаче селището е изключително популярно и става дом на над 2000 души. В него има две къщи за гости, хотел, магазини и ресторант.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.

Свързани новини