Отидете към основна версия

6 770 9

Имотната криза в Гърция без край

  • имот-
  • гърция-
  • цени-
  • прогноза-
  • криза

Пазарът на недвижими имоти в южната ни съседка се подготвя за нови лоши дни. През следващата половин година участниците на този пазар нямат основание да очакват положителни тенденции както в повишаване на търсенето, така и в ръст на цените. Причините за подобен негативизъм са главно три: доходите на хората намаляват; високите данъци „изяждат” спестяванията; възможността за вземане на ипотечен кредит остава ограничена.

Кризата на имотния пазар се задълбочава и от увеличаващия се брой на обявените за продажба имоти. Въпреки, че няма официални данни за броя на предлаганите недвижимости, се смята, че той е над 100 000 единици, а някой експерти дори посочват цифрата 200 000, съобщава в свои материал гръцкият вестник „Екатемарини”.

С оглед на сегашната ситуация, експерти прогнозират спадът в цените на имотите в южната ни съседка да продължи до пролетта на следващата година. При това, обезценяването може да е още по-голямо в зависимост от количеството на имотите, които банките ще пуснат за продажба на свободния пазар.

При най-оптимистични прогнози, възстановяване на пазара може да се очаква през втората половина на 2014 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини