Отидете към основна версия

11 389 15

Трите най-страшни затвора в Русия

  • затвори-
  • русия-
  • строг-
  • режим-
  • местоположение

От тях нито един затворник не е успял да избяга

Високи огради, стотици метри бодлива тел, суров климат, повишена сигурност и лай на кучета. Всичко това е част от живота на затворниците извършили особено тежки престъпления, за които са получили доживотни присъди. От трите затвора, които ще ви опишем по-долу нито един осъден не е успял да избяга.

Изправително заведение в град Оренбург

Редица данни показват, че „Черният делфин“ е най-големият затвор в Руската федерация. Капацитетът му е 1500 затворника. Броят на персонала също е внушителен – 800 души. Всички части на затвора се охраняват строго като са оборудвани с модерна техника. От „Черния делфин“ все още не е успял да избяга никой.

Затвор „Полярната сова“

Сурови условия при сурово време. Затворът се намира на територията на тундри, където не съществуват никакви условия за оцеляване. И поради тази причина едва ли на някой от затворниците им минава през ума да бяга.

В „Полярната сова“ се прилагат особени методи на възпитание, които са много строги. Името на затвора идва от факта, че в двора му има скулптора на бяла сова. Обектът функционира вече 60 години. По-рано в него са настанявани много политически затворници, а от 2000 г. там се излежават само доживотни присъди.

„Черен орел“

Затворът съществува вече 85 години. Не е много голям – едва за 500 души. Сега е разделен на две части. В едната са осъдените до живот, а в другата – тези с присъди над 25 години. Ако някой от осъдените все пак си помисли, че може да избяга, то може да му пожелаем само успех, тъй като освен многолюдната охрана, затворът се намира в планински район.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.

Свързани новини