Отидете към основна версия

63 620 51

И най-богатата държава продава къщи по 1 франк

  • швейцария-
  • програма-
  • къща-
  • село-
  • заселване-
  • 1 франк

Швейцария последва Италия

Снимка: Shutterstock

Швейцарското градче Гамбароньо, разположено в южния кантон Тичино, взе решение да продава традиционните дървени къщи – rustici, само за по 1 швейцарски франк. По-рано въпросните постройки са служили за конюшни, но с течение на времето са преобразени в причудливи каменни къщи за почивка.

Във време, когато традиционните туристически места, включително и известните ски курорти в швейцарските планини, през последните 2 години силно пострадаха от отсъствието на туристи, кантонът Тичино процъфтява, благодарение на швейцарци, които прекарват ваканцията си в Гамбароньо. В самото селце през последните години се наблюдава силен отлив. Местните власти се надяват, че чрез продажбата на къщи по 1 швейцарски франк, населението на селото ще може да бъде възстановено до нивата отпреди няколко години.

Условията при покупка на подобен имот там е новият собственик да го ремонтира като запази съответния архитектурен стил. Ще бъдат разгледани заявленията само на тези кандидати, които проявяват интерес към изучаването на италиански език и желаят да се интегрират в местния начин на живот. Този, който купува имот в Гамбароньо трябва да се интересува от историята на региона. Това не е за хора, които просто искат да отседнат в една къща на село и да се любуват на слънцето.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 152 гласа.

Свързани новини