Отидете към основна версия

35 019 84

Украинците гласуваха важен закон срещу руснаците

  • русия-
  • украйна-
  • имоти-
  • национализация

Изземват им имотите, които се намират на украинска територия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Върховната Рада прие закон за принудително изземване на собствеността на Русия и нейните граждани на територията на Украйна. Документът предвижда национализация на имущество и финансите на руски юридически лица.

Решението за отнемане на имущество се взема от Съвета за национална сигурност и отбрана по искане на правителството. То ще се изпълнява от Комитета по въпросите за икономическо развитие. руснаците, които са собственици на имоти в Украйна няма да получат никакви компенсации, отчитайки агресивната война, която Руската федерация води на територията на Украйна.

Освен това Радата одобри редица поправки за затягане на отговорността за разпространение на пропаганда от страна на "държавата агресор", престъпления срещу националната сигурност и грабежи.

Решенията са взети на фона на руска въоръжена инвазия в Украйна. Тя започна на 24 февруари със заповед на президента Владимир Путин. Властите наричат ​​тези действия "специална военна операция" с цел "денацификация" и "демилитаризация" на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 164 гласа.

Свързани новини