Отидете към основна версия

4 068 12

Ипотечното кредитиране не трябва да спира, за да се осигури работа на строителните фирми

  • строителство-
  • русия-
  • ипотечно кредитиране

Путин иска строителството на жилища да приключи в срок

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин поиска от правителството да „вземе мерки за завършване в срок строителството на недвижими имоти, създадени с участието на средства от граждани – участници в съвместното строителство“. Това се посочва в списъка с инструкции на държавния глава, публикуван на сайта на Кремъл.

Отговорник за изпълнението е министър-председателят Михаил Мишустин, който трябва да представи доклад за изпълнението до 1 декември.

Също до тази дата ръководителят премиерът трябва да докладва за предприетите мерки „за осигуряване на ръст през 2022 г. на портфейла от ипотечни жилищни заеми в номинално изражение на ниво не по-ниско от това през 2021 г.“.

Темата за строителството беше обсъдена на среща между Путин и правителството в средата на март. Тогава президентът поиска да се завършат всички започнати строежи в страната и да не се допуска появата на нови измамени акционери. Държавният глава също така обърна внимание на Банката на Русия към необходимостта да се направи всичко, за да се запази темпото на издаване на ипотеки, за да се осигури непрекъсната работа на строителния сектор, припомняйки рекордните резултати, постигнати в бранша през миналата година. Според Путин трябва да имаме предвид тази посока и тя да се следва.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 27 гласа.

Свързани новини