Last news in Fakti

27 Март, 2022 10:37 4 063 12

Ипотечното кредитиране не трябва да спира, за да се осигури работа на строителните фирми

  • строителство-
  • русия-
  • ипотечно кредитиране

Путин иска строителството на жилища да приключи в срок

Ипотечното кредитиране не трябва да спира, за да се осигури работа на строителните фирми - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин поиска от правителството да „вземе мерки за завършване в срок строителството на недвижими имоти, създадени с участието на средства от граждани – участници в съвместното строителство“. Това се посочва в списъка с инструкции на държавния глава, публикуван на сайта на Кремъл.

Отговорник за изпълнението е министър-председателят Михаил Мишустин, който трябва да представи доклад за изпълнението до 1 декември.

Също до тази дата ръководителят премиерът трябва да докладва за предприетите мерки „за осигуряване на ръст през 2022 г. на портфейла от ипотечни жилищни заеми в номинално изражение на ниво не по-ниско от това през 2021 г.“.

Темата за строителството беше обсъдена на среща между Путин и правителството в средата на март. Тогава президентът поиска да се завършат всички започнати строежи в страната и да не се допуска появата на нови измамени акционери. Държавният глава също така обърна внимание на Банката на Русия към необходимостта да се направи всичко, за да се запази темпото на издаване на ипотеки, за да се осигури непрекъсната работа на строителния сектор, припомняйки рекордните резултати, постигнати в бранша през миналата година. Според Путин трябва да имаме предвид тази посока и тя да се следва.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    31 1 Отговор
    Аман с тези строители не остана едно парче поляна да се изпикаеш
  • 2 Жена

    22 0 Отговор
    Откъде-накъде пък ще им се осигурява работа? На другите отрасли, освен банките,което са под чадър навсякъде, някой да не би да им осигурява работа!?! И без това е презастроено!

    Коментиран от #3

  • 3 Права си

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "Жена":

    Американския учен го каза, за да живеят хората добре, 5 милиарда от тях трябва да изчезнат! Да ама някой се плодят като кучета!
  • 4 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    Видях, че заглавието пак подвежда,
    но, Миленче, накой знае ли какъв процент от ипотечните кредити у нас е за закупуване на жилище❓ Познавам доста хора които залагат стар имот заради свежи пари , заради ниски доходи ‼️

    Коментиран от #6

  • 5 хмм

    4 2 Отговор
    По време на таква криза номера е да измислиш голям инфраструктурен проект. Нещо мащабно с икономически ефект като Панамския канал е най-добрият вариант. Ама трябва парите да ги имаш и да си креативен.
  • 6 да де

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    то това е масово.
    Купувачите на имоти у нас имат кинти, неясно откъде. но могат да купуват кеш без кредит.
    Кредитирането по-често е форма на квазипродажба на имот, отколкото покупка.
    То при нашите закони, да купуваш имот 90-100% на зелено е смаоубийство. Увеличават ти малко вноската, забавяш се 2 месеца и бамката се нахвърля да те одере - хем да ти вземе парите, хем имота. Случаи такива има хиляди. На никого не му пука.

    Коментиран от #11

  • 7 инж ут сйелу

    9 1 Отговор
    100% от коментиращите са прочели само заглавието. :D :D :D
  • 8 Гост

    3 2 Отговор
    Нали искахте промяна.Ся няма да ривети
  • 9 4352

    10 1 Отговор
    Тръгне ли да се пука балона, шубето е голямо. Пълнят гащи дори на най високо ниво.
  • 10 Гост

    2 1 Отговор
    За целта ипотечните кредити финансират ли се със субсидии от нашите данъци? Т.е. - плащаме ли ние част от ипотеките на алчните богаташи?
  • 11 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "да де":

    Да купуваш имоти, ако населението расте, че ще има постоянно кой да ти ги иска. Но при нация, като нашата, която се топи и всеки от малкото останали си има наследствен имот, и няма да се хвърля на ипотеки и кредити, за какво ти е да трупаш имоти? На кого смяташ да ги продаваш утре? Американци ли ще се избиват да идват тук?
  • 12 хнY

    0 0 Отговор
    "Инвеститор" Купува земя. Строи ви бетоннни, клаустрофобични кутийки. Продава ви ги със заем за 30 години. След 30-50 години кутийката не става за нищо. Вие нямате нищо. "Инвеститорът" има земята и пак ви продава нещо което не е нищо.
    Не ли е справедливо след като "Инвеститорът" иска да строи, да строи върху държавна земя, да печели от труда си построените жилища и земята да остава държавна.