Отидете към основна версия

9 122 11

Под западните санкции попаднаха 10 ултра луксозни имота на олигарси

  • швейцария-
  • олигарски-
  • санкции-
  • имоти

Те се намират в 4 кантона, включително Женева и Берн

Снимка: Shutterstock

Швейцария, която се присъедини към санкциите на ЕС срещу Русия, замрази 10 луксозни имота, собственост на руски граждани. Информацията, публикувана от швейцарската агенция Keystone-ATS и вестник Neue Zurcher Zeitung, беше потвърдена от официалния представител на Държавния секретариат по икономика (SECO) на Конфедерация Швейцария Фабиан Майенфиш.

Според Keystone-ATS и Neue Zurcher Zeitung, швейцарските власти са информирали федералното правителство в Берн, че 10 къщи и апартаменти, собственост на руснаци, са били блокирани, за да се съобразят с швейцарските санкции срещу Русия. Това означава, че собствениците на тези имоти няма да могат да ги продават или дават под наем, докато са в сила санкциите.

Официалният представител на SECO потвърди тази информация. „Да, така е“, каза Фабиан Майенфиш. Той не предостави никакви други подробности.

Според Neue Zurcher Zeitung 10-те имота, собственост на руски граждани, се намират в четири кантона на Швейцария, включително Женева и Берн.

По-рано SECO съобщи, че в Швейцария като част от санкциите са блокирани руски активи на стойност 5,75 милиарда франка (над 6,2 млрд. USD по текущия обменен курс).

Швейцария, въпреки неутралния си статут, подкрепи санкциите на ЕС срещу Москва, обявени във връзка със специалната военна операция на Руската федерация в Украйна. На 7 март руското правителство одобри списък с чужди държави и територии, извършващи неприятелски действия срещу Русия, нейните компании и граждани. Конфедерация Швейцария е включена в този списък.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 31 гласа.

Свързани новини