Отидете към основна версия

4 804 17

Министър Шишков: „Златен век“ е олицетворение на визията за София

  • златен век-
  • строеж-
  • арх. шишков

Кметът Фандъкова е имала инструментите да спре строежа, но това не е направено

Снимка: М. Богданова ©

“Златен век” е олицетворение на визията за София”, така арх. Шишков коментира в предаването казуса с поредната стъпка за узаконяване на небостъргача от страна на Столична община. Той напомни, че през цялото време кметът Йорданка Фандъкова е имала инструментите да спре строежа, но това не е направено.

„Проблемът е в общината, защото Подробният устройствен план е одобрен там. Имали са възможност да го спрат, както са спрели всички други планове в района. Освен това кметът на София е отказала по искане на кмета на Лозенец да измени плана. След това са направени две изменения в разрешителното за строеж от главния архитект и сградата е построена“, обясни арх. Шишков.

Той напомни, че по време на гражданските бунтове против небостъргача строителството е спряно от по-предишния директор на ДНСК. „Това обаче стана в период, в който в държавата и общината имаше политическа разцветка, т.е. ГЕРБ управляваше и държавата, и столицата. Затова чисто политически ДНСК спря строежа, но така, че да падне заповедта в съда. Това са фактите. Сега колегата арх. Здравков е издал удостоверение за груб строеж и вече може да си купите апартамент“, каза още министърът.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 31 гласа.

Свързани новини