Отидете към основна версия

2 971 9

Превръщат емблематична историческа сграда в "мозъчен тръст"

  • бнб-
  • пловдив-
  • сграда

Сградата на БНБ в центъра на Пловдив може да приюти IT специалисти

Сградата на БНБ на Малката главна да се превърне в „мозъчен тръст” с IT специалисти през частни фирми, Община Пловдив, университети и други институции. Това предложение е дошло към кмета Здравко Димитров. „Идеята е чрез съвместна дейности това да се превърне в центъра, в който се работи за общините в Централна България – за транспорт, сигурност… киберсигурност. Предложението е в много суров вид”, каза кметът Здравко Димитров, цитиран от Trafficnews.bg.

Днес Йордан Илиев от ГЕРБ предложи отпускане на средства за провеждане на конкурс за функционалното използване на сградата. След разговор със зам.-кмета по финанси Величко Родопски предложението бе отложено за следващата сесия, където ще има точка за разпределение на бюджетни средства.

Припомняме, че преди по-малко от 10 дни от Община Пловдив пуснаха прессъобщение, че са получили защита от кибератаки, разработена от израелски експерти. В съобщението се пишеше, че тя е била подарък от Съюза за стопанска инициатива (ССИ), съвместно с Пловдивския университет.

Мотивът бе, че градските власти са добър партньор на сдружението „Цифров иновационен хъб Тракия”, който също се обяви за реализация на проекти в Централна България. Не е ясно дали предложението за ползването на сградата е дошло именно от въпросния хъб „Тракия”, но целите изглеждат идентични.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини