Отидете към основна версия

2 211 24

Подписаха една от най-скъпите сделки със земя

  • дубай-
  • оае-
  • сделка-
  • земя-
  • парцел

Тя е най-скъпата в историята на имотния пазар в Дубай

Агенцията Metropolitan Premium Properties финализира една от най-големите сделки за жилищна земя в историята на Дубай.

Изминалата 2022 г. се превърна в една от най-продуктивните за пазара на недвижими имоти в емирството. Преди това вторият най-богат човек в Азия, Мукеш Амбани, купи екстравагантна вила на Палм Джумейра за 163,3 млн. USD, а през последното тримесечие на миналата година рекордът му беше счупен от друг купувач: анонимен предприемач от Дубай, който купи три парцели с яхтено пристанище на брега на Dubai Marina с обща площ от 9290 кв.м за колосалните 187,6 млн. USD.

Земята е планирана да се използва за изграждане на ултрапремиум апартаменти и мезонети с обща жилищна площ от над 157 000 кв.м. Крайбрежната зона на обекта е едно от най-луксозните яхтени пристанища в Дубай с открита гледка към морето, Dubai Eye и Palm Jumeirah.

Според експерти от Metropolitan Group, днес има много малко крайбрежни обекти в престижните райони на емирството и те не са налични, въпреки търсенето. „Отбелязваме огромен интерес към пазара на недвижими имоти в Дубай от големи международни предприемачи - много мултинационални корпорации се опитват да придобият земя в най-добрите райони за по-нататъшно развитие на ексклузивни първокласни имоти, а ние от компанията вече сме в активна фаза на преговори с няколко разработчици от ОНД. Перспективите са зашеметяващи“, коментират посредници.

Много строителни предприемачи в Дубай, надявайки се да останат търсени от богати европейски инвеститори, ускориха въвеждането в експлоатация на луксозни имоти в строеж - от градски къщи на цена от 2,45 млн. USD до ексклузивни имения за над 48 млн. USD.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.

Свързани новини