Last news in Fakti

21 Февруари, 2023 11:11 2 197 24

Подписаха една от най-скъпите сделки със земя

  • дубай-
  • оае-
  • сделка-
  • земя-
  • парцел

Тя е най-скъпата в историята на имотния пазар в Дубай

Подписаха една от най-скъпите сделки със земя - 1

Агенцията Metropolitan Premium Properties финализира една от най-големите сделки за жилищна земя в историята на Дубай.

Изминалата 2022 г. се превърна в една от най-продуктивните за пазара на недвижими имоти в емирството. Преди това вторият най-богат човек в Азия, Мукеш Амбани, купи екстравагантна вила на Палм Джумейра за 163,3 млн. USD, а през последното тримесечие на миналата година рекордът му беше счупен от друг купувач: анонимен предприемач от Дубай, който купи три парцели с яхтено пристанище на брега на Dubai Marina с обща площ от 9290 кв.м за колосалните 187,6 млн. USD.

Земята е планирана да се използва за изграждане на ултрапремиум апартаменти и мезонети с обща жилищна площ от над 157 000 кв.м. Крайбрежната зона на обекта е едно от най-луксозните яхтени пристанища в Дубай с открита гледка към морето, Dubai Eye и Palm Jumeirah.

Според експерти от Metropolitan Group, днес има много малко крайбрежни обекти в престижните райони на емирството и те не са налични, въпреки търсенето. „Отбелязваме огромен интерес към пазара на недвижими имоти в Дубай от големи международни предприемачи - много мултинационални корпорации се опитват да придобият земя в най-добрите райони за по-нататъшно развитие на ексклузивни първокласни имоти, а ние от компанията вече сме в активна фаза на преговори с няколко разработчици от ОНД. Перспективите са зашеметяващи“, коментират посредници.

Много строителни предприемачи в Дубай, надявайки се да останат търсени от богати европейски инвеститори, ускориха въвеждането в експлоатация на луксозни имоти в строеж - от градски къщи на цена от 2,45 млн. USD до ексклузивни имения за над 48 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 възрожденски Москвич

    10 2 Отговор
    Това е следващият имотен балон 🎈, като в САЩ 2008.

    Американци и европейци, подлъгани от небостъргачите купуват имоти в Дубай и Абу Даби, в пустинята. А арабите купуват имотите в Испания, Турция.
  • 2 собственик

    5 1 Отговор
    Кой е луд да купува пясъци ? Това са кьорфишеци за забавление на публиката. Истинската земя струва по кило злато или кило кръв на декар. Ако ти стиска - купуваш, ако не - потъваш под вода.
  • 3 Вуй

    6 4 Отговор
    Докато само обсъждате богатите хора и чакате балона да се спука ше ви мине живота,панелни нинджи.А живота ви е от аванс,до заплата.И ако слушкате ,евентуално,жена ви може да ви пусне за 2часа вечер в кварт. кръчма,да ви видят какъв тигар сте,ха,ха,ха
  • 4 Аз Кочо

    2 1 Отговор
    Тук отново се изказват хора които нямат знания нямат желания да получат такива и явно свързани с имотният пазар. Предполагам брокери. Едно нещо мога да кажа на хората които четат коментарите. Четете чужди ИКОНОМИЧЕСКИ публикации. Дори да не говорите и не четете на чужд език има гуфъл преводач. Не взиматйте под внимание коментарите, статиите на хора които са пряко заинтересува от това цените да са високи и сделките да вървят. По цял свят цените падат сделките са се сринали. В близкото десетилетие ще има относително висока инфлация и високи лихви. Целта е цените на активите да паднат за да се охлади инфлацията. Обикновено обаче банките се престарават. Възможно е да има рецесия. Цените от2012 няма да се върнат но от 2015 е възможно да се върнат. Не си давайте парите за надценени активи. По добре да загубите 10 пр. От колкото да загубите 50, 80 или повече от покупката на имот пред потенциален срив на имотният пазар. Бъдете умни а не импулсивни. Това е целта на тези статии да ви паникьосат и да ви накарат да грешите без да мислите предварително.

    Коментиран от #8

  • 5 Трънчо

    1 0 Отговор
    Те брокерите вече работят по чатовете, щот няма работа по сделките. Сега работата им е да агитират онлайн. Некой станаха ит-та за да забогатеят. Ама простото си е просто и чеп за грозде не става. А продавачите и те искат да стана милионери в лева. Ама лесна печалба няма никъде. Кифтета са с пари.

    Коментиран от #11

  • 6 Мен

    1 1 Отговор
    Продавачите никога не повишават цените – може да искат, но не могат. Те се нуждаят от купувачи, за да направят това. Ако купувачите не искат да купуват, защото цените са твърде високи, продавачите не могат да продават и цените трябва да паднат, докато купувачите не започнат да купуват. Но ако купувачите се борят помежду си за това кой може да плати най-много за къща, тогава цените скочат. просто e
  • 7 Наръчник

    1 1 Отговор
    Как да прескочите брокер при покупка.
    Изпратете приятел на оглед. Ще го накарат да подпише договор че ако купи този имот трябва да е през агенцията. Така ще разберете адреса. След това се договорете директно със собственика.
  • 8 Вуй

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Аз Кочо":

    Да ривере,не съм брокер а рядко готен пи4.Тука 2 - 3ма само ревете по цял ден и пишете от различни имена,щеше да е смешно ако не беше жалко

    Коментиран от #9

  • 9 Аз Кочо

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Вуй":

    Тук отново се изказват хора които нямат знания нямат желания да получат такива и явно свързани с имотният пазар. Предполагам брокери, жалки смешни нвкъдърни и злобни мушмуроци.

    Коментиран от #10

  • 10 Вуй

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Аз Кочо":

    Като си пишеш сам плюсчето,си супер ха ха ха
  • 11 Вуй

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Трънчо":

    Да ривере,не се праи,си разкрит
  • 12 Аз Кочо

    1 1 Отговор
    Върни се назад във всички възможни чатове. После преброй моите плюсчета и минусчета и твоите. Дано можеш да броиш.
  • 13 Наръчник

    2 1 Отговор
    За да си продадете имота, го публикувайте в някой сайт и добавете, БЕЗ АГЕНЦИИ. Достатъчно е да се консултирате с Нотариус и да следвате указанията му. Брокерът е излишен

    Коментиран от #14

  • 14 Вуй

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Наръчник":

    Да ривере,убеждавам се за сетен път,че си гола вода

    Коментиран от #15

  • 15 Геновева

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Вуй":

    Много енергично слагаш минусчета на Наръчника хахахах, брокер под прикритие

    Коментиран от #16

  • 16 Вуй

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Геновева":

    Е са нацели,многострадалната Геновева ха ха смех

    Коментиран от #17

  • 17 Аз Кочо

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Вуй":

    Можеш ли да броиш, м?

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Най данйо

    2 1 Отговор
    Повечето служители на ЕЦБ поддържат твърда позиция относно покачването на лихвите, тъй като забавянето при общата инфлация маскира упорития базов ценови натиск. Въпреки че се чуха някои призиви за забавяне на темпа на повишаване на лихвените проценти, коментарите на ястребовите членове на Управителния съвет на ЕЦБ подкрепиха пазарните залози за затягане на паричната политика след март.

    Коментиран от #20

  • 20 Папагал

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Най данйо":

    Кво само преписваш и повтараш едно и също ве,гал - па па гал

    Коментиран от #21, #22, #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Перо

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Папагал":

    За какаду ли говориш,на петна

    Коментиран от #24

  • 24 На перо дедо му

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Перо":

    Как е селянче, вдигнаха ли ти наема. Бегай на село тук у градо ке умреш от глад