Отидете към основна версия

1 761 13

Санират 840 държавни сгради

  • саниране-
  • енергийна ефективност-
  • програма

Ще се модернизират системите за отопление, електрическа инсталация, осветление

Снимка: М. Богданова ©

От днес социалното министерство отвори схема, по която да финансира енергийна ефективност на 840 държавни и общински сгради, в които ще помещават социални услуги. Те ще бъдат санирани, ремонтирани и обзаведени. Наличният ресурс, за който кандидатстват общините е 215 милиона лева, уточнява БНР.

Схемата се финансира по Плана за възстановяване и устойчивост на страната ни и е за енергийна ефективност. Ще повиши качеството на социалните услуги за около 17 500 деца и възрастни. Те ще имат по-комфортни условия, които отговарят на стандартите за качество в услугите, а сметките за енергия ще паднат с 30% на година, обяви вицепремиерът и социален министър Лазар Лазаров:

"Модернизация или подмяна на системите за отопление, електрическа инсталация, осветление, в сградата - пожарна безопасност, ремонт на покрива, изграждане на инсталации и разбира се, също така и инсталации за алтернативни източници на енергия. Планираната продължителност на проектните дейности следва да бъде не повече от 30 месеца.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.

Свързани новини