Отидете към основна версия

2 732 11

Най-ниските наеми на жилища са тук

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • наем-
  • райони

По традиция Дубай е смята за скъп град, но има и места, където могат да се наемат достъпни имоти

Снимка: Shutterstock

През 2022 г. средните наемни цени на апартаменти в Дубай са се увеличили с около 21%, а на вилите с 37%, сочат данните на специализирания сайт Property Finder.

Новите разрешения за пребиваване и визови политики на емирството са сред основните причини за увеличаването на търсенето на жилища под наем. Други фактори включват нарастващо търсене на луксозни недвижими имоти, увеличени чуждестранни инвестиции, икономическа диверсификация и престижни събития.

Последните данни на Property Finder показват, че средната наемна цена за апартаменти в Dubai Marina се е увеличила с 31%, а в Jumeirah Lake Towers с 16%. От друга страна, средната цена за наемане на вили в Jumeirah Village Circle се е увеличила със 17%, а в Palm Jumeirah с 30% през 2022 г.

Когато търсите апартамент с една спалня в Дубай в сайта Houza.com, най-достъпните опции включват настаняване в Al Qusais, Ras Al Khor, International City и Dubai South. Когато става въпрос за вила с 4 спални, някои от най-достъпните райони за наемане са Дубай Юг и Мирдиф.

„На пазара на апартаменти определено можете да намерите по-евтини опции в ключови комплекси като JLT, но бъдете подготвени – те ще бъдат разположени в по-стари сгради“, казва Сара Хевърдийн, ръководител на маркетинга на уебсайта за имоти Houza, собственост на Property Finder.

Районите с най-добро съотношение цена/качество са: Дубай Марина, Мохамед Бин Рашид Сити, Джумейра Вилидж Триъгълник, Ал Хаил Хайтс и Дубай Харбър.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини