Last news in Fakti

7 Юни, 2023 13:25 3 481 0

Най-големият мол в света се преименува

  • дубай-
  • оае-
  • dubai mall-
  • ребрандиране

Новото име на Dubai Mall е Dubai Mall Emaar

Най-големият мол в света се преименува - 1
Снимка: Shutterstock

Dubai Mall – най-големият търговски комплекс в Дубай, се ребрандира за пръв път от 15 години насам. Новото име, което вече е на фасадата на сградата, е Dubai Mall Emaar.

Търговско-развлекателният комплекс обяви смяната на името още през януари 2023 г.

Dubai Mall или вече Dubai Mall Emaar е най-посещаваният търговски и развлекателен център в света с над 100 милиона посетители годишно. На територията му има повече от 1200 магазина, както и повече от 200 ресторанта с международна кухня.

Търговският център е истински моден оазис. В него се помещават 70 магазина на луксозни марки от световна класа, включително първите универсални магазини в Близкия изток, Bloomingdale's и Galeries Lafayette. В секцията Fashion Avenue висшата мода е представена от имена като Versace, Burberry и други.

Посетителите могат да купят бижута в Gold Souk, а в Level Shoes е представена широка гама от обувки. Dubai Mall също е страхотен за семейно забавление, с емблематичния Дубайски аквариум и подводна зоологическа градина, ледената пързалка в Дубай, развлекателния и образователен център KidZania и киносалон в мултиплекса, за да завършите деня си.

Особено внимание заслужава фонтанът на водопада и частта The Village, където през зимните месеци можете да се разхождате под открито небе благодарение на прибиращия се покрив. Сградата е директно свързана с 5-звездния Address Dubai Mall, което го прави страхотно пазаруване за гостите.

През 2019 г. площта на търговския център беше разширена с почти 15 000 кв.м благодарение на откриването на допълнителна сграда - Dubai Mall Zabeel. В него има много нови ресторанти и магазини, както и паркинг за 3000 места. Сградите са свързани с климатизиран покрит пешеходен мост.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА