Отидете към основна версия

1 733 1

Търсенето повишава наемните нива

  • великобритания-
  • лондон-
  • наем

С 1.7% се е повишила месечната рента във Великобритания

Снимка: Shutterstock

Наемите в Обединеното кралство са се повишили през април с 1,3% на месечна база до 1199 паунда, което е признак, че силното търсене продължава да стимулира растежа, сочи проучване на HomeLet.

Югоизточната част и Шотландия отбелязват най-голямо месечно увеличение през април, с ръст от 2,1% спрямо март, като средните наеми са се повишили съответно до 1277 паунда и 868 паунда.

Наемните цени в Лондон продължават да растат, като достигат 2003 паунда. Това е ръст от 1,2% спрямо март.

„Наемните нива продължават да се покачват навсякъде, като всеки регион демонстрира месечно и годишно увеличение. Намираме се в ситуация, при която наемателите се борят да намерят налични имоти под наем“, казва Анди Халстед, главен изпълнителен директор на HomeLet&Let Alliance. „Офертите за имоти под наем често се покачват над исканата цена, като много наемодатели получават множество оферти за своите имоти“, допълва той.

„Количеството имоти под наем на пазара не показва признаци на внезапно покачване, така че цените вероятно ще продължат да се повишават, като бъдещите наематели ще се борят да си осигурят подходящ имот“, прогнозира Халстед.

Като се изключи Лондон, средният месечен наем на Острова е 1006 паунда, което е ръст от 1,3% спрямо предходния месец.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини