Last news in Fakti

3 Май, 2023 09:43 1 718 1

Търсенето повишава наемните нива

  • великобритания-
  • лондон-
  • наем

С 1.7% се е повишила месечната рента във Великобритания

Търсенето повишава наемните нива - 1
Снимка: Shutterstock

Наемите в Обединеното кралство са се повишили през април с 1,3% на месечна база до 1199 паунда, което е признак, че силното търсене продължава да стимулира растежа, сочи проучване на HomeLet.

Югоизточната част и Шотландия отбелязват най-голямо месечно увеличение през април, с ръст от 2,1% спрямо март, като средните наеми са се повишили съответно до 1277 паунда и 868 паунда.

Наемните цени в Лондон продължават да растат, като достигат 2003 паунда. Това е ръст от 1,2% спрямо март.

„Наемните нива продължават да се покачват навсякъде, като всеки регион демонстрира месечно и годишно увеличение. Намираме се в ситуация, при която наемателите се борят да намерят налични имоти под наем“, казва Анди Халстед, главен изпълнителен директор на HomeLet&Let Alliance. „Офертите за имоти под наем често се покачват над исканата цена, като много наемодатели получават множество оферти за своите имоти“, допълва той.

„Количеството имоти под наем на пазара не показва признаци на внезапно покачване, така че цените вероятно ще продължат да се повишават, като бъдещите наематели ще се борят да си осигурят подходящ имот“, прогнозира Халстед.

Като се изключи Лондон, средният месечен наем на Острова е 1006 паунда, което е ръст от 1,3% спрямо предходния месец.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 звиси

    2 2 Отговор
    За търсене ли си говорим или за инфлация?
    1-2 процента е официалната месечна инфлация на стоките и услугите, че и повече.

    У нас пък някакви мечтатели увеличиха наемите с над 100%. И сега нета е пълен с десеткихиляди партаментчета за по 1000 лв на месец и нагоре.
    Стоят си незаети години наред, ама "държат цена"