Last news in Fakti

2 Август, 2023 13:21 6 872 10

Нов закон разрешава наематели да отглеждат домашни любимци

  • великобритания-
  • наематели-
  • условия-
  • домашен любимец-
  • закон

2.8 милиона британци живеят в домове, неподходящи за XXI-ви век

Нов закон разрешава наематели да отглеждат домашни любимци - 1
Снимка: Shutterstock

Хората, които живеят под наем в Обединеното кралство ще имат законното право да отглеждат домашни любимци. Наемодателите ще бъдат принудени да разрешат на наемателите си да имат домашни любимци, освен ако не докажат, че изискването е неразумно.

Според проучване на частни наемодатели от 2021 г. 45% от наемодателите не желаят да отдават имотите си под наем на наематели с домашни любимци. Поради това хората са били принудени да се отказват от домашните си любимци, когато се местят.

Предложената промяна е част от общия план на правителството за подобряване на живота на наемателите, 2,8 милиона от които според властите живеят в домове, „неподходящи за XXI-ви век“.

В плановете на правителството се казва, че то ще „приеме законодателство, което да гарантира, че наемодателите няма да откажат неразумно съгласието си, когато наемател поиска да има домашен любимец в дома си, като наемателят може да оспори решението“.

„Освен това ще улесним наемодателите да приемат домашни любимци, като изменим Закона за таксите на наемателите, които не са променяни от 2019 г., за да включим застраховката за домашни любимци като разрешено плащане. Това означава, че наемодателите ще могат да изискват застраховка за домашни любимци, така че да бъдат застраховани всички щети по имуществото им.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИГЪР

    17 9 Отговор
    "Животновъдите" да живеят във ферми !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Добър закон, браво":

    Да , не се е родил тоя дето ще Ти дава наклон в живота колко деца да имаш, колко кучета да имаш, къде ЩЕ живееш и ква музика да слушаш,
    НО ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ ТИ КАЖЕМ КЪДЕ

    НЯМА

    ДА ЖИВЕЕШ ❗❗❗
  • 5 Павел пенев

    10 7 Отговор
    Никой който отдава апартамент под наем не желае той да бъде съсипан и вмирисан от кучешка или котешка урина и изпражнения. Правилно би било не наемодателите а наемателите да доказват, че отглеждането на животни точно в това жилище е разумна идея. Но както е известно в Англия всички са болни от луда крава.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ти за къв се взе да разпореждаш

    5 9 Отговор
    Първо ти си НИКОЙ, че да забраняваш на наемателите да си имат кучета. Бил съм 10г под наем с 2 кучета, бебе, и хазяйката нямаше нищо против, защото си пребоядисвах и подържах дома. Понеже се занимава със скъпи вътрешни ремонти, дек.мазилки и бои вече над 20г и ще ти кажа, че най най голяма мизерия правят не кучетата и котките, а ПУШАЧИТЕ . Мазния катран и смрад която оставят след себе си пушачите нямат равни. Дали над 50% от наемателите са пушачи? Да. Тогава ако зависеше от селтик като теб трябваше да забраниш на 50% от потенциалните наематели да живеят под наем. Също и смрадливите селски пияндета дето се къпят на високосна.
    Между другото квартирата, в която живях си я купих, плюс един апартамент ново строителство и като се преместя изрично ще го давам под наем на хора с кучета. Обикновено те са по-богати, по-визпитани и не правят проблеми. Искам тогава да ми се явиш да ми кажеш нещо ;)

    Коментиран от #8

  • 8 ТИГЪР

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ти за къв се взе да разпореждаш":

    "Ти за къв се взе да разпореждаш "

    Аз съм СОБСТВЕНИК !!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 дайте да дадем

    0 1 Отговор
    Повече кучета, па и кучки