Отидете към основна версия

6 573 11

Строят един от най-високите небостъргачи в света (ВИДЕО)

  • дубай-
  • оае-
  • проект-
  • небостъргач

Habtoor Tower в Дубай ще разполага с 1701 апартамента

Базираният в Дубай конгломерат Al Habtoor Group разкри проект за изграждане на една от най-високите жилищни кули в света, която ще бъде построена в Дубай. 81-етажната Habtoor Tower ще е със застроена площ от близо 327 000 кв.м и ще включва 1701 апартамента, съобщиха от компанията. Височината на кулата не се разкрива.

Проектът ще бъде построен до Дубайския воден канал, близо до Дубайския международен финансов център и ще гледа към Бурж Халифа, най-високата сграда в света.

Строителството е планирано да бъде завършено в рамките на три години, което ще е "рекордно кратко време", каза Халаф Ал Хабтур, председател-учредител на Al Habtoor Group. Компанията заяви, че е във финалната фаза на избора на главен изпълнител на проекта „въз основа на квалификации и опит“ и вече е получила оферти от компании в ОАЕ, Китай, Индия и Европа.

В Дубай вече се помещават две от петте най-високи жилищни сгради в света, 413,7-метровата Princess Tower и 392,8-метровата Marina 23, и двете в Dubai Marina. Първата от тях е третата най-висока сграда в емирството след Burj Khalifa и Marina 101 в процес на изграждане.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес."

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 16 гласа.

Свързани новини