Last news in Fakti

7 Август, 2023 10:53 2 983 1

Строят курорт под формата на Луна (ВИДЕО)

  • дубай-
  • оае-
  • проект-
  • курорт-
  • луна

Moon World Resorts ще е с капацитет в него да пребивават до 10 000 души

Канадският предприемач Майкъл Хендерсън ще построи 274-метрова реплика на Луната върху 30-метрова сграда в Дубай. Проектът на бизнесмена, наречен MOON, ще бъде финансиран от Moon World Resorts Inc., съосновател на която е самият бизнесмен. По предварителни оценки цената на мегапроекта ще бъде 5 млрд. долара.

Проектът, който Хендерсън предлага, включва курорт в сферична структура с хотел с 4000 стаи, арена, способна да побере 10 000 души, и "лунна колония", която ще даде на гостите усещането, че се разхождат по луната на Земята. Фигурата на Луната ще бъде разположена върху кръгла сграда, подобна на пиедестал, и ще свети през нощта. Хендерсън вече беше обсъдил проекта на Arabian Travel Market по-рано през май в Дубай.

Все още не е известно в кой район на Дубай ще бъде разположен курортът. Художниците, работещи за Moon World Resorts, играят с предложеното местоположение по различни начини. Някои го поставят точно до Бурж Халифа, най-високата сграда в света на 828 метра. Други са в Dubai Pearl, дълго спящ проект, който в момента се разрушава близо до изкуствения архипелаг Palm Jumeirah, или в друг „недовършен“ проект, Palm Jebel Ali.

Планът на бизнесмена не е първият в историята за изграждане на сграда във формата на планета. Вече се работи по MSG Sphere, купол на стойност 2,3 млрд. USD, покрит с LED екрани, който трябва да бъде открит в Лас Вегас по-късно тази година. Структурата му ще бъде напълно сферична и алтернативно ще бъде осветена като пълна луна или полумесец.

Все пак трябва да се отбележи, че потенциалните съседи може да не харесат яркостта. Например, плановете за изграждане на друга MSG Sphere в Лондон бяха спрени, след като жителите протестираха срещу значителното светлинно замърсяване и потенциалните щети от строителството.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес."

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щавене на чехлестите

    1 0 Отговор
    Грандемански кич и парвенюико безумие да се гъдаличкат арабелите под брадичката
    и да им се изсмукват петродоларите .