Last news in Fakti

22 Август, 2023 13:21 3 547 5

Рекорден брой сделки с имоти

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • сделки-
  • рекорд

Ръст от близо 80% в Дубай на годишна база

Рекорден брой сделки с имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Продажбите на имоти в Дубай се увеличиха със 78% на годишна база през юли 2023 г., сочат данните на Property Finder. Причината е засиленото търсене на фона на устойчив икономически растеж. Регистрирани са 11 700 сделки с имоти в емирството срещу 6587 през юли 2022 г.

В същото време общата стойност на сделките с недвижими имоти се увеличи миналия месец до 34 милиарда дирхама (9,3 млрд. USD) от 26,5 милиарда дирхама (7,2 млрд. USD), регистрирани през същия период на 2022 г. (+28,3%).

Транзакциите с недвижими имоти в процес на изграждане значително подкрепиха растежа на пазара на имоти в Дубай през юли, представлявайки 49% от общите транзакции и 43% от общите продажби.

Продажбите на недвижими имоти в строеж се увеличиха до над 5700 сделки, което е ръст от 110% на годишна база в сравнение с 2716 сделки, регистрирани година по-рано. Това увеличение беше отразено в общата стойност на имотите в процес, която нарасна с почти 136% до повече от 14,5 милиарда дирхама (3,95 млрд. USD), надминавайки 6,15 милиарда дирхама (1,67 млрд. USD), регистрирани през април 2022 г.

"Юли 2023 г. допълнително потвърди факта, че секторът на имотите в Дубай продължава да процъфтява сред до голяма степен динамичен пейзаж на недвижимите имоти. Интересно е да се види значително увеличение на транзакциите с недвижими имоти в процес на изграждане, намеквайки за бъдеще, в което няма да има забавяне... растежът от април е забележителен със значително увеличение на стойността“, каза Скот Бонд, регионален мениджър за Property Finder в ОАЕ.

Dubai Marina, Downtown Dubai, Business Bay, Palm Jumeirah и Jumeirah Village Circle бяха най-търсените райони за закупуване на апартаменти през май, според последните данни на Property Finder.

Данните показват, че имотите в Dubai Hills Estate, Palm Jumeirah, Arabian Ranches и Damac Hills са предпочитани от купувачи, които искат да притежават вили и градски къщи.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес."

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    9 2 Отговор
    Показали на Джо Байдън много неприлични жестове при посещението му в Хавай вчера. Той се разстроил, разревал се и се напикал.
  • 2 Къв

    11 1 Отговор
    Го дирят в Дубай , бях там по работа ,жега дърво и камък се пука ,от подземния гараж до офиса ,до мола и обратно до подземния гараж ,а ако има пясъчна буря и с кола няма излизане .За цени да не говорим ,за ориенталски порядки също ,една бира няма къде да пиеш
  • 3 Аз Кочо

    6 2 Отговор
    Е, явно Дубай е изключение защото в цял свят и в бг сделките намаляват заедно с цените.
  • 4 Мнението

    2 0 Отговор
    Госпожата с подвеждащите заглавия....
    Борба за кликове ...
  • 5 Гришо

    1 3 Отговор
    Не чакай да купиш имот,купи имот и чакай.....