Отидете към основна версия

2 705 9

Цените на тези имоти отчитат ръст

  • гърция-
  • атика-
  • луксозни имоти-
  • цени

Нараства търсенето на луксозни апартаменти и къщи в Атика

Снимка: Shutterstock

Нарастващото търсене на луксозни жилища в Атика от страна на богатите и ограниченото предлагане на такива имоти започнаха да генерират цени над 20 000 EUR/кв.м.

Тъй като броят на такива резиденции в процес на изграждане в момента е ограничен и се дължи главно на развитието на Hilton, Elliniko и едно или две други големи разработки, източниците на недвижими имоти смятат, че пазарът ще види още по-високи цени през следващите години. Освен това Атина остава достъпно място в сравнение с други европейски столици.

Това се отнася за първокласни имоти с особена архитектурна стойност, независимо дали са исторически или модерни, в престижни райони. Отбелязва се обаче, че сега търсенето се е разпространило от Атическата ривиера до центъра на Атина.

Последните сделки с подобни апартаменти и къщи показва цени, които допреди няколко години биха били немислими. Типичен пример е неотдавнашната продажба на апартамент от 320 кв.м на улица Herodou Attiku, който смени собственика си за 18 млн. EUR, рекордна цена от 58 000 EUR/кв.м.

Това обаче не е единствената сделка, чиято цена далеч надхвърля 20 000 евро на кв.м. в центъра на Атина. Подобни цени, около 20 000 евро на кв.м, се появиха и при сделките за луксозните крайморски вили Елинико и Марина Тауър.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Свързани новини