Отидете към основна версия

2 654 7

Държава въвежда „платинено“ гражданство

  • бахрейн-
  • платина-
  • гражданство-
  • чужденци-
  • инвестиции

Това ще отвори вратата на чужденците да купуват имоти в Бахрейн

Снимка: Shutterstock

Съветът на министрите на Бахрейн реши да създаде Platinum Residence за чуждестранни граждани. „Платинено“ разрешение за пребиваване могат да получат чужденци, които са живели в Бахрейн в продължение на 15 години на базата на „златно“ разрешение за пребиваване и не са имали проблеми със закона.

Кандидатите трябва да са спечелили най-малко 4000 бахрейнски динара (приблизително $10 610) през последните 5 години, преди да кандидатстват за платинено разрешение за пребиваване.

Притежателите на статут ще могат да притежават имоти и земя в повечето региони на Бахрейн. По принцип чужденците имат право да купуват имоти само в определени инвестиционни проекти в Бахрейн.

Собствениците на Platinum Residency могат да спонсорират лица на издръжка, включително съпрузи от противоположния пол, деца и родители; роднините обаче няма да получат разрешение за работа.

Според местните власти хиляди чужденци вече притежават „златни“ разрешения за пребиваване. Новият „платинен“ статут ще създаде допълнителни стимули за инвестиции и дългосрочно пребиваване в страната.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини