Last news in Fakti

6 Април, 2022 14:37 2 133 3

Бум на „златните визи“ в тази държава

  • бахрейн-
  • златна виза-
  • инвестиции-
  • условия-
  • интерес

Само през февруари Бахрейн издаде над 700 броя

Бум на „златните визи“ в тази държава - 1
Снимка: Shutterstock

От стартирането на програмата „златна виза“ в Бахрейн инвеститорите са подали 1680 заявления, от които са одобрени над 700, каза заместник-министърът на вътрешните работи по гражданство, паспорти и разрешения за пребиваване Хишам бин Абдулрахман Ал Халифа.

Правителството стартира програмата през февруари 2022 г. Схемата предоставя право на дългосрочно пребиваване, работа в Бахрейн, пребиваване на съпруг и други близки членове на семейството, както и неограничено влизане и излизане от страната.

Изисквания са четири. Лицата да са пребивавали постоянно в Бахрейн в продължение на най-малко 5 години и да получават средна базова заплата от най-малко 2000 бахрейнски динара (5300 USD) на месец за период от 5 години. Да притежават един или повече имоти в Бахрейн на стойност най-малко 200 000 бахрейнски динара (530 600 USD) или бъдете пенсионер с доход от поне 4 000 бахрейнски динара (10 610 USD) на месец. Кандидатите да са с висше образование. Минимум 90 дни от годината кандидатът трябва да пребивава в страната, за да остане визата му валидна.

Притежателите на тези „златни визи“ трябва да ги подновяват на всеки 10 години, при условие че продължават да отговарят на критериите за допустимост.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    4 2 Отговор
    Всичко в този край на света е чудесно, но е на изкуствено дишане с парите
    от нефт и газ. Спрат ли - отново пустиня.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сеня

    1 0 Отговор
    А у нас в России путяра дает гражданство любому оборванцу. Приезжайте кому надо.