Last news in Fakti

31 Март, 2016 20:04 2 525 1

Бахрейн – поредната екзотична имотна дестинация

  • бахрейн-
  • цени-
  • инвестиции

Имоти на обща стойност 2.63 млрд. USD са били продадени през 2015 г. в Бахрейн. Една от причините за динамиката в сектора е ръстът в строителството, обясняват анализаторите на компанията Weetas. В началото на 2015-а годишният ръст в строителството е бил 7%. Редица инвеститори и строителни предприемачи започнаха да влагат средствата си в недвижими имоти в Бахрейн през последните 2 години.

Разглеждайки пазара в по-дългосрочен план, на места се отчита ръст от 400% в цените на имотите за последните 10 години. Страната е привлекателна за чужденците поради ниските цени. Средната стойност на квадратен метър жилищна площ е 2070 USD. Докато тази в Обединените Арабски Емирства например е 5070 USD. Също така цената по придобиването на имот, а и самият живот са по-евтини, отчитат анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Василев

    0 0 Отговор
    ето и брокер,говори и български,може да видите реални оферти за продажби и наеми.Има и телефон за връзка.
    https://www.facebook.com/IVRealEstateBahrain/