Отидете към основна версия

6 793 19

Пореден рекорд на пазара на жилища

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • цени-
  • продажби

Луксозният сегмент в Дубай процъфтява

Снимка: Shutterstock

Ново пазар проучване разкри, че Дубай е поставил рекорд в сегмента на луксозни имоти през текущата година, с 335 луксозни апартамента, продадени до края на септември. Това прави 2023 г. най-успешната година за луксозния сегмент.

За сравнение, през 2014 г. имаше само 12 луксозни апартамента, продадени в Дубай, като по-голямата част от тях се намираха в центъра на Дубай. Този брой се е увеличил до 416 единици през 2022 г., главно в Business Bay Second и Palm Jumeirah, се казва в проучване на Realiste, базирано в Дубай предприятие за технологии за изкуствен интелект.

Един луксозен апартамент струва средно около 50 млн. USD. Например, готов за нанасяне пентхаус с четири спални в Business Bay в момента се предлага на пазара за 183,6 млн. AED (50,09 млн. USD).

Продажбите на луксозни апартаменти са нараснали до близо 40 милиарда AED (11 млрд. USD) от 2014 г. досега, според проучването.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес."

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.

Свързани новини