Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 14:21 2 388 4

Банките стимулират търсенето на програмата „Златна виза“

  • дубай-
  • оае-
  • златна виза-
  • банки

Само за месец в Дубай бяха сключени сделки на стойност 2.6 млрд. USD

Банките стимулират търсенето на програмата „Златна виза“ - 1
Снимка: Shutterstock

Според Департамента по земя на Дубай (DLD) пазарът на недвижими имоти в емирството се развива доста динамично. Само за периода от 5 до 11 октомври в емирството са реализирани 3100 сделки на обща стойност 2.6 млрд. USD.

Седмичният доклад на DLD показва, че са продадени 235 парцела на обща стойност 607 млн. USD, както и 2302 апартамента и вили за 1.6 млрд. USD.

Сумата на ипотекираните недвижими имоти за седмицата възлиза на 386 млн. USD, като най-скъпият от тях е парцел в Al Barsha South Second на стойност 70 млн. USD.

Експертите по недвижими имоти са съгласни, че пазарите на недвижими имоти в Абу Даби, Дубай, Шаржа и Рас Ал Хайма, наред с други, се развиват благодарение на опростена система за ипотечно кредитиране.

Банките в ОАЕ активно подкрепят програмата за постоянно пребиваване „Златна виза“, привличайки чуждестранни инвеститори с изключително конкурентни лихвени проценти по срочни ипотеки - 2% по-ниски от страни като Обединеното кралство и Индия - и политика за минимални документи за нерезиденти, които желаят да получат жилищен кредит. В допълнение към това, банките поемат отговорността да улеснят дългосрочните визи на кандидатите.

„Международните инвеститори се интересуват все повече от жилища в Абу Даби, Шарджа и Рас ал Хайма, въпреки че Дубай остава най-големият пазар на недвижими имоти в ОАЕ. А ипотечните жилища днес наистина са една от най-обещаващите ниши на пазара, заедно със сегмента на луксозните недвижими имоти, който продължава да достига нови върхове благодарение на търсенето на жилища от китайски, руски и други чуждестранни инвеститори“, казва Никита Кузнецов, партньор в Metropolitan Group и главен изпълнителен директор на Metropolitan Premium Properties.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес."

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуй

    2 0 Отговор
    Е многУ ясно вее
  • 2 Златка Ружева от Дубай

    2 0 Отговор
    Златото навсякъде е вървежно. И при имотите е така. Панелките са вечни и цената им непрекъснато само ще расте.

    Коментиран от #3

  • 3 Вуй

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Златка Ружева от Дубай":

    Еми там е за баровци и мангизлии,а не за гащници като наш ривере,дошъл ми от на майк. си царевиците
  • 4 Аз Кочо

    0 1 Отговор
    Междувременно агенцията за недвижими имоти Arco Real Estate публикува своя анализ на пазара през третото тримесечие на годината. В него се казва, че е отчетено намаление както в цените, така и в сключените имотни сделки в страната.

    От компанията отчитат, че у купувачите на недвижими имоти се забелязва повече разум, като те не бързат да влизат в сделка, взимайки емоционални решения. Отчетите показват, че често се стига до намаляване на началната продажна цена на имота, а продавачите са склонни на компромиси.

    В София, например, се забелязва спад на сключените сделки, сравнено с предходното тримесечие - 7001 срещу 8615. Спадове се забелязват още в Пловдив и Варна, Бургас.

    Общият брой сключени сделки на територията на страната за третото тримесечие е 54 277, което е съвсем по-малко от второто - 54 371. Налице е спад в сравнение със същия период от годината през 2022, когато сключените сделки са били 62 459 на брой.