Отидете към основна версия

1 784 6

Токио строи бункери като превенция срещу ракетни удари

  • токио-
  • бункери-
  • защита-
  • япония

Първо ще бъде реорганизиран склад в близост до метростанция

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Властите в Токио започват изграждането на подземни убежища за евакуация на населението в случай на ракетна атака. Като първа стъпка администрацията на японската столица избра склад на метростанция Azabu-Juban в централния квартал Минато за съхранение на провизии в случай на природно бедствие като място за първия подслон.

Властите също обмислят възможността за използване за тези цели на част от многоетажните паркинги, разположени на сравнително голяма дълбочина под земята. Столичната администрация разчита на помощта на частния сектор, който би могъл да осигури подземни съоръжения за евакуация по време на строителството на нови сгради, тъй като финансирането на такива проекти само от бюджета на Токио изглежда много скъпо.

В допълнение към водата и храната, такива убежища ще бъдат оборудвани с вентилационно оборудване, аварийни захранвания, комуникационно оборудване и други неща, необходими за осигуряване на дългосрочен престой на хората. Очаква се проектът да започне през следващата финансова година (април 2024 – март 2025) и ще отнеме няколко години.

Създаването на подземни убежища в Токио за евакуация на населението в случай на ракетна атака се разглежда от властите като мярка срещу заплахата от КНДР и подготовка за евентуална ескалация на ситуацията около Тайван, отбелязва изданието.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини