Last news in Fakti

25 Януари, 2024 13:21 1 773 6

Токио строи бункери като превенция срещу ракетни удари

  • токио-
  • бункери-
  • защита-
  • япония

Първо ще бъде реорганизиран склад в близост до метростанция

Токио строи бункери като превенция срещу ракетни удари - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Властите в Токио започват изграждането на подземни убежища за евакуация на населението в случай на ракетна атака. Като първа стъпка администрацията на японската столица избра склад на метростанция Azabu-Juban в централния квартал Минато за съхранение на провизии в случай на природно бедствие като място за първия подслон.

Властите също обмислят възможността за използване за тези цели на част от многоетажните паркинги, разположени на сравнително голяма дълбочина под земята. Столичната администрация разчита на помощта на частния сектор, който би могъл да осигури подземни съоръжения за евакуация по време на строителството на нови сгради, тъй като финансирането на такива проекти само от бюджета на Токио изглежда много скъпо.

В допълнение към водата и храната, такива убежища ще бъдат оборудвани с вентилационно оборудване, аварийни захранвания, комуникационно оборудване и други неща, необходими за осигуряване на дългосрочен престой на хората. Очаква се проектът да започне през следващата финансова година (април 2024 – март 2025) и ще отнеме няколко години.

Създаването на подземни убежища в Токио за евакуация на населението в случай на ракетна атака се разглежда от властите като мярка срещу заплахата от КНДР и подготовка за евентуална ескалация на ситуацията около Тайван, отбелязва изданието.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 2 Отговор
    Ще стигнат ли за 125 000 000?
  • 2 откъде имат йени за убежища ,

    1 1 Отговор
    а ние сме по умни и имаме отпреди 70 години . незнам за колко хора са . Като си печен няма от какво да се плашиш . щом са лоши и ракетки ще ги бият да строят бе . То затвори, убежища , училища, болници , не се пипат . Да . седят с фасади отпреди 80 години . с парите могат да купят патриоти , та да богатее мъск и завода на петриът . хахахахаха
  • 3 БСП за България и Радев

    7 4 Отговор
    Японците винаги са ме впечатлявали с тяхната прозорливост и практичност. Знаят много точно, че съвсем скоро светът ще е подчинен на оста Москва - Техеран - Пекин
  • 4 Тото 1 и Тото 2

    5 2 Отговор
    И те ли чакат нападение от САЩ ? Едно вече им излезе солено. Янките се кефиха , га пускаха атомните бомби. Нищо не им пречи пак да го направят. Войната , разрушенията и смъртта са им в кръвта !
  • 5 Гризел

    3 0 Отговор
    Всеки предвидлив човек се готви за зима,а пък ако дойде лято - чудесно!
    Човечеството трябва да се готви за бедствия и войни,без да ги желае.България е една страна която не е готова дори за един пороен дъжд,камо ли за война и големи бедствия.А в днешно време се иска да имаш бомбоубежища,противогази и много други необходими за гражданска защита неща.И пак не трябва да си арогантен и да предизвикваш съдбата.
  • 6 Българин

    0 0 Отговор
    С това правителство,скоро и на нас ще ни се наложи да започнем строежа на такива съоръжения!