Отидете към основна версия

4 212 25

Ирландска компания в областта на енергийните решения идва в България

  • solsign-
  • ирландия-
  • компания-
  • соларни паркове-
  • соларни панели

Solsign работи и в областта на технологичниту решения

Снимка: Shutterstock

Един от известните стартъпи в Ирландия в областта на енергийните и технологични решения реши да инвестира в България и Черна гора. Благодарение на специален софтуер Solsign може да даде оценка за жизнеспособността на всеки парцел за развитие на слънчев парк.

Благодарение на това е по-лесно определянето на места за изграждането на соларни паркове в различни държави. Софтуерът дава възможност да се оцени с максимална точност колко подходяща е дадена локация за монтиране на соларни панели.

Solsign разполага с най-голямата база данни на стария континент с предварително проверени земи, които са подходящи за изграждането на соларни панели. Услугите на компанията включват и консултиране между изграждащите парковете и собствениците на земи.

Всички земеделски терени от невисок клас са подходящи за реализирането на слънчеви проекти. Сред малкото условия, на които трябва да отговаря теренът, е той да бъде относително равен и да е в близост до път, за да може изглаждането и впоследствие поддържането на парка да са относително лесни.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.

Свързани новини