Last news in Fakti

8 Април, 2024 13:45 4 094 19

Ирландска компания в областта на енергийните решения идва в България

  • solsign-
  • ирландия-
  • компания-
  • соларни паркове-
  • соларни панели

Solsign работи и в областта на технологичниту решения

Ирландска компания в областта на енергийните решения  идва в България - 1
Снимка: Shutterstock

Един от известните стартъпи в Ирландия в областта на енергийните и технологични решения реши да инвестира в България и Черна гора. Благодарение на специален софтуер Solsign може да даде оценка за жизнеспособността на всеки парцел за развитие на слънчев парк.

Благодарение на това е по-лесно определянето на места за изграждането на соларни паркове в различни държави. Софтуерът дава възможност да се оцени с максимална точност колко подходяща е дадена локация за монтиране на соларни панели.

Solsign разполага с най-голямата база данни на стария континент с предварително проверени земи, които са подходящи за изграждането на соларни панели. Услугите на компанията включват и консултиране между изграждащите парковете и собствениците на земи.

Всички земеделски терени от невисок клас са подходящи за реализирането на слънчеви проекти. Сред малкото условия, на които трябва да отговаря теренът, е той да бъде относително равен и да е в близост до път, за да може изглаждането и впоследствие поддържането на парка да са относително лесни.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имайте го впредвид отдалече

    26 2 Отговор
    Има ли уж ирландци работата е повече от мътна .

    Коментиран от #3, #15, #19

  • 2 И от кога

    27 1 Отговор
    ние имаме нужда от такива паркове, като и сега се чудим, как и къде да пласираме тока от 10 ч сутринта до 18 часа вечерта...Повечето фирми си покриха покривите с панели и сега се чудят къде и как да си пласират излишния ток....решиха, от 01.07.24 год на свободния пазар и без нощта, да консумиране през деня, евтина енергия на високи цени.....стрижииии, щом спием
  • 3 Пешо

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Имайте го впредвид отдалече":

    Предателиии Пп те продадоха държавата...
  • 4 5кв.м. е 1кВтп,

    15 2 Отговор
    5мил. кв. м.=5кв.км.- 1000МВтп. На България ѝ трябват 10 000МВтп което е 50кв. км., а страната ни е 111 000кв.км. Разбира се тия 50кв. км. са чиста площ, ще има пътища, пътеки между панелите, преобразувателни станции, акумулаторни депа. Нека са 100кв. км, това е квадрат 10Х10км и 0,1% от площта на България. Унищожената земя от откритите рудници в Маришкия басейн е повече(250кв. км.). Могат да се поставят на покриви, над пътища, над паркинги - не е задължително върху земеделска земя. Бъдещето е в много, но малки семейни фотоволтаици 3-30 кВтп, които да отдават излишния ток на Енергото, а не в огромни паркове по 50-300 МВтп като на Гинка Върбакова.
  • 5 Баш Батка

    17 1 Отговор
    70лв на ден без осигуровки по 10-14 часа яко гърбене....Търсят си мексиканци да бачкат!
  • 6 През 2013г. пътувах

    25 0 Отговор
    за Пловдив и минавайки покрай село Черноземен се удивих на наистина черната току що разорана земя. След около 500м. видях върху земята поставени на десетина, а може би и повече декара слънчеви панели. Понеже съм от планински край и там земята е жълта и глинеста ме хвана яд защо на тази хубава земя, а не в планината, над пътищата, по покривите не слагат панелите? Оказа се като поразпитах в ТУ- филиал Пловдив, че там било просто удобно - хем равно, хем до главен път и близко до града.

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Гост

    7 0 Отговор
    Мелен4е, да ти припомня ли, душиц0, че преди време, когато новите айдуси категоризираха земите в България, почти всички плодородни ниви бяха окачествени като трета категория? Така, цената им падна на смешни пари и батките ги изкупуваха на безценица. Познай, дали ще има педя земя в Батковистан, която да не е достатъчно ниска категория, че да я превърнат в соларен парк? За шепа жито няма да ни остане земя, от тия ваши инвеститори!!! Само моравата с райграса у Банкя, няма да закача никой!
  • 8 Гост

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "През 2013г. пътувах":

    Превръщането на земеделски терени във фотоволтаични паркове трябва да бъде обявено за престъпно и да се наказва строго.

    Коментиран от #10

  • 9 Загледах се в снимката.

    10 0 Отговор
    Тия добре са стъпили на зелената трева, но не им ли иде на ума, че догодина трева няма да има, а водата отичаща се от панелите ще им наводни пътеките. Ще трябва пак да променят софтуера. Трябва да се изграждат агропанели - на 3м височина и на 50% покритие. Водата от панелите чрез улуци в резервоари или щерни и обработка на земята или пасище.
  • 10 Това са хора-престъпници

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    включително и тия ирландци. В пост 4 съм изчислил колко земя е необходима за България, но те искат до пътя и на равното, че по-лесно, писали са го и в тази статия. Дотам са стигнали, че един професор беше променил категориите на някакви земи и ще го съдят. Действат на високо ниво и имат пари да корумпират всекиго. За България трябва да се построи една суперголяма ФЕЦ на 250кв.км унищожена земя на открития рудник МарицаИзток. Хората от трите ТЕЦа остават без работа, там са далекопроводите, преобразователните станции, по средата на България е.
  • 11 Знаещ

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "През 2013г. пътувах":

    В тори район има хиляди декари фотоволтаици поставени върху плодороден чернозем. Само в района на община Калояново - от източната страна на Карловско шосе има над 1000 дка фотоволтаици собственост на Винпром Пещера. Излишно е да се разяснява как плодородна земеделска земя е преобразувана "за енергопроизводство". Също така как общински земи представляващи земеделски площи, пасища, мера, са "продадени" за последваща промяна на статута.

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Знаещ":

    Тя, градушката не подбира. Пишман инвестицията излиза през носа.

    Коментиран от #16

  • 13 555

    2 0 Отговор
    Шшшш ало , ай стига с тия зелени глупости , шепа земя остана чиста !
    Вън чужденците от България !
  • 14 Българина дори не е в състояние

    0 1 Отговор
    да подреди няколко панела един до друг и да ги свърже с кабел.Трябват чужди фирми за това.
  • 15 Русиа

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Имайте го впредвид отдалече":

    влиза официално с нови проекти в тази област.
  • 16 В Германия поставят

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    солари на вертикални стени на обществени сгради, по-големи къщи, дори и на църкви. Вертикалният монтаж има някои предимства - по-устойчиви са на вятър, трудно се крадат, не се запрашават и заснежават както хоризонталните, по-устойчиви са на градушка и светкавици, близо са до прозореца(по-къси кабели). За Германия, която е на по-голяма северна ширина от България оптималният ъгъл за поставяне на солара спрямо хоризонта и без това е по-голям.

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "В Германия поставят":

    Вертикалните соларни панели, по фасадите, са идеални за гнездене на всякакви градски птици. При нас, обаче, има един много съществен проблем - евтиното ни строителство не носи на такива товари и панелите може да паднат сами, дори и без вятър.
  • 18 "Кредит Маркет ООД"

    1 0 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.