Отидете към основна версия

5 824 13

Строят нов комплекс от къщи със соларни покриви

  • сливница-
  • къщи-
  • соларни-
  • покриви

Той ще се намира в близост до Сливница

Снимка: М. Богданова

Строителството на затворени комплекси от еднофамилни къщи край столицата се развива с пълна сила. През последната година бяха издадени разрешения за множество строежи, а инвестиционните намерения са още повече. Последното е на софийско дружество за изграждане на 46 еднофамилни 2-етажни къщи.

Особеното на проекта е, че на покривите на въпросните имоти, ще бъдат разположени фотоволтаични системи за собствени нужди и продажба.

Схемата на продажба на къщите, които ще се намират в близост до село Алдомировци (Сливница), ще е поетапно пускане в експлоатация спрямо интереса на купувачите

Сградите ще са разположени на минимално отстояние 3 метра от границите на съседни имоти. Предвижда се къщите да са с площ от 200 кв. м. Целият комплекс ще бъде с площ 23 896 кв.м територия, която е със сменен статут от земеделска земя категория 7 в земя за „жилищно застрояване“.

От инвестиционното предложения става ясно още, че се предвижда да бъде изградена и вътрешна инфраструктура в комплекса с алеи, тротоари и озеленяване.

Възможно е да бъде обособено и място за паркиране на моторни превозни средства, в това число и електрозарядни станции за електромобили.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.

Свързани новини