29 Юли, 2024 22:03 5 810 13

Строят нов комплекс от къщи със соларни покриви

  • сливница-
  • къщи-
  • соларни-
  • покриви

Той ще се намира в близост до Сливница

Строят нов комплекс от къщи със соларни покриви - 1
Снимка: М. Богданова

Строителството на затворени комплекси от еднофамилни къщи край столицата се развива с пълна сила. През последната година бяха издадени разрешения за множество строежи, а инвестиционните намерения са още повече. Последното е на софийско дружество за изграждане на 46 еднофамилни 2-етажни къщи.

Особеното на проекта е, че на покривите на въпросните имоти, ще бъдат разположени фотоволтаични системи за собствени нужди и продажба.

Схемата на продажба на къщите, които ще се намират в близост до село Алдомировци (Сливница), ще е поетапно пускане в експлоатация спрямо интереса на купувачите

Сградите ще са разположени на минимално отстояние 3 метра от границите на съседни имоти. Предвижда се къщите да са с площ от 200 кв. м. Целият комплекс ще бъде с площ 23 896 кв.м територия, която е със сменен статут от земеделска земя категория 7 в земя за „жилищно застрояване“.

От инвестиционното предложения става ясно още, че се предвижда да бъде изградена и вътрешна инфраструктура в комплекса с алеи, тротоари и озеленяване.

Възможно е да бъде обособено и място за паркиране на моторни превозни средства, в това число и електрозарядни станции за електромобили.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Винкело

    35 5 Отговор
    Ако е това на снимката - че то е по-потискащо от панелките в Люлин; заради измамата, че живееш в някакво защитено лично пространство. Ужас...
  • 2 Аве

    25 6 Отговор
    Направо се чудя откъде, ще намерят толкова джендъpи!? Това с тоя тип къщи е същото, като теслите, уж голямо търсене, уж мноо "убави", пък продажбите им рязко спадат!
  • 3 Веднага

    9 3 Отговор
    купувам десет къщи
  • 4 НСИ

    29 9 Отговор
    Стройте стройтееее, ще забогатеете. България намалява с 2000 - 3000 души на година и половината население е под пресметнатия праг на бедност. 50% от жилищата в някои градове са празни, а селата са изоставени. След 10г това ще е резерват за бежанци от всичките разпалени от Америка войни, за да се удържат да не ходят към европата.

    Коментиран от #5

  • 5 именно

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "НСИ":

    поради това цените ще вървят все нагоре.

    Коментиран от #12

  • 6 Къде е

    6 3 Отговор
    Кочо да ни каже колко е лошо това и как са надценени имотите.
  • 7 ВиК

    14 4 Отговор
    Канализация дали имат тези кочинки ? За басейн да не говорим .
  • 8 УЖАС

    19 3 Отговор
    АЙДЕ ОВЦЕ В КОШАРАТА.
  • 9 Локо-Сф

    10 4 Отговор
    В Алдомировци нещата с водата е зле!Интересно откъде ще ги захранват!Може би за сметка на селото.Простотия!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Клот

    3 13 Отговор

    До коментар #9 от "Локо-Сф":

    Соларни панели дали се захранват с вода руснако от клозетово
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Аз Кочо

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "именно":

    Какво значи цените ще вървят все нагоре?!
    В сащ има метод за оценка на посоката на цените на имотите- case Schiller. Основава се на сравняването на една и съща къща при препродажбата и през годините.
    Какво става в България?!
    Ти вуе всеки ден коригираш цента на копторчето ти в меден рудник на горе. А драскачите по медиите гордо излизат биейки се в гърдите за да съобщят че цените пак са скочили! Те разбира се обосновават на база че са видели как цената на твоето копторче се е повишила от вчера до днес и пресмятат процента който ти сам не можеш да изчислиш.

    Ето така растат цените в България а не че вуето вчера е купил на 100 единици и днес е продал на 120 единици. Такава статистика в България няма. Тук никой не може да каже дори на каква реална цена е изповядана сделката!

    Смях!!!! И пародия!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.