Отидете към основна версия

2 163 2

Пребиха писателя Владо Даверов

  • владо даверов-
  • писателя-
  • пребиха

Инцидентът е станал пред очите на таксиметров шофьор, който е возил писателя и му се е притекъл на помощ, когато са го нападнали

Трима непознати са пребили писателя Владо Даверов късно снощи пред дома му в столичния квартал „Люлин”, съобщиха от „Блиц“.

Инцидентът е станал пред очите на таксиметров шофьор, който е возил писателя и му се е притекъл на помощ, когато са го нападнали.

Даверов заяви, че се е отървал сравнително леко, благодарение на шофьора на таксито, който е бил много едър и очевидно е стреснал нападателите.

Преди инцидента той е бил на среща с читатели в Благоевград, като е говорил за книгата си „Чудовището ДС”, след което се е прибрал в столицата. Писателят уточни , че е взел таксито от издателството си в София, където отишъл веднага след като се прибрал от Благоевград.

"Щяха да ме пребият, ако не беше той, но заради мен пострада – ударили го с тръба и му счупили ръката до лакътя”, уточни писателят.

Той сподели, че двама от нападателите му са били цигани, докато третият, който го ударил много силно - вероятно с бокс, и е счупил носа му, е бил българин.

Тримата дори не си дали труд да скрият лицата си с маски, вероятно поради факта, че булевардът в тази си част от няколко дни е останал тъмен и без осветление.

„Всичко стана за десетина секунди, удряха ме, след това побегнаха през полето, което започва от блока ни”, каза още Даверов.

Той твърди, че е усетил заплаха още по време на срещите си с читатели във Велико Търново в понеделник, когато пак са разговаряли за криминалните му романи, в това число и „Чудовището ДС”.

„Дойдоха от полицията, изслушаха ме и си тръгнаха”, сподели писателят.

Според него нападателите едва ли ще бъдат разкрити и въпреки че има подозрения откъде може да са били наети, не може да докаже обаче нищо.


За Факти.бг от СДВР-София заявиха, че до този момент при тях не е постъпвал такъв сигнал.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Текст. Тема. Трик. Тъпотия

    Един странно развеселен като за 7 сутринта писател си направил рекламен трик, че бил нападнат и пребит. Ние сме се били вързали, ерго рекламата е б ...
    21.11.2014
    2 524
    0
  • Владо Даверов: Добре съм, не съм бил пребит

    „Добре съм, не съм бил пребит, имаше опит за нападение, не знам откъде дойде тази дивотия", заяви в Нова телевизия писателят Владо Давер ...
    20.11.2014
    1 081
    0