Отидете към основна версия

11 279 73

Задържаха убиеца на Вероника (Обновена)

  • вероника здравкова-
  • задържаха-
  • убиецът

Това е 40-годишният Илиян Здравков

Снимка: Фейсбук

Илиян Здравков е привлечен днес като обвиняем за грабеж, придружен с убийство, съобщиха от Прокуратурата.

40-годишният мъж е обвинен в извършването на това престъпление срещу 23-годишната студентка от гр. Никопол Вероника Здравкова.

Здравков е многократно осъждан и понастоящем спрямо него е налице влязла в сила присъда с наложено наказание „лишаване от свобода“. Издирван е за изтърпяване на наказанието.

Мъжът е от ромски произход и родом е от Мъглиж. В момента се провежда разпитът му с участие на служебен защитник.

Престъплението е разкрито след бързи действия на прокуратурата и полицията във Велико Търново, като първоначалните данни са получени след опит на обвиняемия да използва дебитна карта на жертвата.

Здравков е задържан за срок от 72 часа, като в момента се провежда разпитът му с участие на служебен защитник.

Той е заловен тази нощ в Горна Оряховица, като по непотвърдена информация е направил пълни самопризнания.

Илиян Здравков признал, че е проследил момичето и го нападнал в гръб. Ударил я със сатър по главата и взел дамската й чанта, в която по-късно намерил около 80 лева.

Водолази извадиха от водите на Янтра край село Първомайци оръжието, с което е извършено престъплението. В реката са открити и дамската чанта и личния телефон на момичето.

След убийството на Вероника, той разказал на свой съсед за извършеното, който по-късно го е издал.

Илиян Захариев работи в краварник в покрайнините на Горна Оряховица. На 28 февруари той отишъл във Велико Търново за да си търси работа като строител.

Мъжът е убил Вероника, докато е издирван, за да излежи наказанието си за нападение и обир над 18-годишно момиче от Русе.

Факти.бг припомня, че след тридневно издирване, на 3 март тялото на Вероника Здравкова бе открито във водите на р. Янтра, в района на жп гарата във Велико Търново. По случая се водише досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител.

23-годишната студентка изчезна на 28 февруари вечерта. Информацията гласеше, че за последно е видяна в района на жп гарата в старата столица. По това време момичето се е прибирало от работа през безлюдната местност.

Потресени от убийството на студентката във Велико Търново група граждани организираха подписка, която внесоха в Общинския съвет. Инициаторите настояваха да се монтират осветление и камери в района от Автогара Юг до жп гарата в града, където е изчезнало убитото момиче. Предложиха още в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул на полицията. Хората се събраха и на протест.

Заради смъртта на момичето, което беше студентка в Стопанския факултет на Великотърновския университет, 5 март бе обявен за ден на траур със заповед на ректора на вуза. На сградите на Ректората и Стопанския факултет бяха поставени траурни знамена, а всички занятия утре ще започват с минута мълчание в памет на Вероника Здравкова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини