Last news in Fakti

11 Март, 2015 17:54 2 997 1

Направиха възстановка на убийството на Вероника

  • вероника здравкова-
  • илиян здравков-
  • възстановка-
  • убийството

Здравков, окован в пранги, обходи маршрута на убийството в двете посоки заедно с полицаите и разказа как е убил момичето

Направиха възстановка на убийството на Вероника - 1
Снимка: БТА

Следствен експеримент с убиеца на Вероника, Илиян Здравков проведоха във Велико Търново, съобщиха veliko-tarnovo.net.

Целта на възстановката на убийството е да покаже действията на Илиян Здравков във фаталната вечер на 28 февруари. Опитът ще бъде приложен като част от доказателствения материал по следствените действия.

Възстановката на престъплението започна в 14,30 ч., като два часа преди това в района пристигнаха над 20 полицаи. Те отцепиха моста над река Янтра на разстояние около 300 м.

Здравков, окован в пранги, обходи маршрута на убийството в двете посоки заедно с полицаите и разказа как е убил момичето.

За цялостното проиграване на моментите около убийството на Вероника бяха пресъздадени всички детайли, като в ръката му бе и едно от веществените доказателства иззети от полицията – пазарска торба, в която вероятно е носил оръжието на престъплението.

„Предстои да бъде направен анализ на възстановката на действията на обвиняемия, за да се установи какви следствени действия ще бъдат предприети занапред", съобщи за “Дарик“ говорителят на прокуратурата Катерина Лещакова.

Факти.бг припомня, че след тридневно издирване, на 3 март тялото на Вероника Здравкова бе открито във водите на р. Янтра, в района на жп гарата във Велико Търново. По случая се водише досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител.

23-годишната студентка изчезна на 28 февруари вечерта. Информацията гласеше, че за последно е видяна в района на жп гарата в старата столица. По това време момичето се е прибирало от работа през безлюдната местност.

Потресени от убийството на студентката във Велико Търново група граждани организираха подписка, която внесоха в Общинския съвет. Инициаторите настояваха да се монтират осветление и камери в района от Автогара Юг до жп гарата в града, където е изчезнало убитото момиче. Предложиха още в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул на полицията. Хората се събраха и на протест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Сега остава и филм да направите ...пък и да го представите за оскар може би!!!