Last news in Fakti

5 Март, 2015 08:33 19 709 30

Родителите на Вероника искат смъртно наказание за убиеца

  • смъртно наказание-
  • родителите-
  • убиеца-
  • вероника-
  • вероника здравкова-
  • велико търново-
  • брадва

Момичето има по-голяма сестра, бременна в последния месец - това крепи семейството

Родителите на Вероника искат смъртно наказание за убиеца - 1
Снимка: Фейсбук

За връщане на смъртното наказание призоваха родителите на убитата във Велико Търново 23-годишна студентка Вероника, съобщи ТВ7 в свой репортаж. Кой каквото е направил, това да получи, заяви почерненият баща.

28 февруари, 18:55 ч. Това е предполагаемият час на убийството на Вероника в тъмен и безлюден район на Велико Търново. За последно 23-годишната млада жена от Никопол е провела разговор по телефона с приятелки. Разбрали се да пият кафе, но за съжаление, плановете им се провалили.

Виктория е убита с брадва. Липсват дамската й чанта, портфейлът и телефонът, от който е направено последното изходящо обаждане. Охранителната полиция и следователи буквално "обръщат" района край река Янтра, където е намерено тялото на Вероника Здравкова.

Мястото през деня е живописно, но нощем тук става страшно. Признанието е на криминогенни субекти, клошари и роми, които живеят в катун. 40-годишният Ахмед Мехмедали е клошар. Твърди, че за последните две години лично е намирал три трупа, единият от които със следи от насилие.

Вече никой не помни кой е Янко и кога е бил убит. Дали това ще се случи и с Вероника? Отговорът на този въпрос търсят и родителите на мъртвото момиче - Надя и Трайчо Трайкови от Никопол. Репортерите ги срещат след поредния разпит в следствието. Нормално, не им е до приказки, след като убиецът на детето им е още на свобода. Майката на Вероника разкрива своята хипотеза за зверството.

Вероника има по-голяма сестра – Мирослава, бременна в последния месец. Този факт крепи все още Надя и Трайчо Трайкови да не рухнат.

Днес се очаква тялото на Вероника да бъде предадено на родителите й. Момичето ще бъде погребано в родния си град Никопол.

Настоящият приятел на Вероника - Мартин, и бившият, с когото тя се е разделила преди около 6 месеца по свое собствено желание, са били разпитани, но не са задържани, уточни БНТ. Мартин каза пред камерата, че при тях всичко се развивало много добре. Колеги на момичето също коментираха, че тя е била мил човек, на когото никой не би посегнал за отмъщение.

Ден на траур е обявен във Великотърновския университет със заповед на ректора заради трагичната смърт на 23-годишната студентка. На сградата на Ректората и в Стопанския факултет са поставени траурни знамена, обособен е и траурен кът във фоайето на факултета. Всички учебни занятия днес ще започват с минута мълчание в памет на убитото момиче.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой

    3 1 Отговор
    Вероника,после Виктория.... Авторката Ирина Гигова май е мислела повече да хонорара от колкото за статията..... стегнете се малко!
  • 2 я съм от село

    3 1 Отговор
    снъртното наказание трябва да се върне задължително в българия защото ние сме изроди несме хора
  • 3 Турбото

    2 1 Отговор
    Аз съм за, гласувам с двете ръце
  • 4 bocho

    1 1 Отговор
    Много ще се радвам ако убиецът попадне първо в ръцете на роднините на момичето , защото на всички е ясно ,че правосъдие няма!!!За смъртното наказание!!!
  • 5 майка

    1 1 Отговор
    Смърт за убиеца, чред дране с бръснарско ножче.Да ми го дадат на мен !!! Мръсна твар!!!
  • 6 Станислав

    2 1 Отговор
    Смъртното наказание е лека присъда и няма и как да стане.Но ще е хубаво доживотен затвор строг режим без излизане от помещението 2 квадратни метра.
    Закони ни трябват и то строги и ясно написани без заобиколки и недосмислици.
    Във Велико Търново си имаме убиец и той трябва да бъде намерен.Това е предумишлено убийство , какъв изрод забога е нападнал и убил едно момиче ? И то с брадва ако е вярно по-новините ! Това е пълен изрод , ненормалник такива трябва да бъдат наказани ,като му извадят червата и да го разпънат на едно дърво да го изкълват гаргите........Щом е убил веднъж и то момиче , със сигурност ще повтори.Дай боже да бъде заловен........Ами сложете едни хубави камери на пътният възел , по тунелите , подлезите , мостовете.Ремонтират паркове по 4-5 милиона лева , а не сложат за няколко хиляди едно стабилно видеонаблюдение.......В окръжната ни болница е пълна трагедия , нямат дюшеци защото немците ни подарили леглата ама явно не са очаквали чак и дюшеци да не им сложим.Чаршафите са златни там , сменят се в краен случай.Ето такава държава си направихме , ама нали в парка има пейки благодарение не европейските пари.В полицията утиваш всичко старо , врати , бюра , стари компютри , принтери пълна трагедия сме.Ама един километър магистрала струва 5милиона лева........Ние сме най-секопосаната държава , с най нерационално харчените ни и малко останалите средства.Всичко като КПД тук е почти 0...
  • 7 Илиян

    1 2 Отговор
    И аз имам дъщеря , и не мога и да си представя какво им е на тези хора. Ако това нещо се случи със моето дете , да не дава господ , което ми единствено. Ще намеря убиеца не зависимо какво и колко ще ми коства. Ако трябва ще продам всичко което имам , ще обява награда за главата му , все някой ще го издаде за пари. Собствено ръчно ще го убия пък после нека ме съдят мене. Ясно е ,че съдебната система във България не работи . За убиеца смърт и нищо друго.
  • 8 Dimitar Nikolov

    1 0 Отговор
    Моите дълбоки съболезнования на роднините на момичето, лека и пръст, но въпросът, който трябва да си зададем е - ще доведе ли смъртното наказание до намаляване на извергите в държавата, ще върне ли всички погубени хора - не. В днешно време престъпниците вилнеят не защото са спокойни, че няма смъртно наказание, а защото знаят, че няма държава, няма полиция, няма прокуратура, няма достатъчно компетентни разследващи органи и не на последно място - корупция в съдебната система. Това ли е смисъла на наказателното право - да превърнем понятията престъпление и наказание в синоними - престъпление - убийство, наказание - убийство ??? Какво тогава ни прави по-доби като общество от тези, който искаме да отстраним от обществото ?
  • 9 Ивайло Николов

    1 1 Отговор
    Категорично съм за връщане на смъртната присъда. За педофили,изнасилвачи и убийци не трябва да има никаква пощада. Не може толкова години да трепериш докато си отгледаш детето и някаква гадина само за един миг да го прекърши. СМЪРТ и само СМЪРТ за такива колкото и крайна да е за някои тази мярка. СТИГА толкова години безнаказани убийства на невинни хора. Искрени съболезнования за това дете сърцето ми плаче.
  • 10 Cox

    3 0 Отговор
    Хубаво, искате смъртна присъда. Я ми кажете като осъдят грешния човек ? Какво тогава ?! Вие ли ще ходите да го съживявате ?! Ами ако сте самите вие осъдени на смърт за нещо, което не сте извършили ? Внимавайте какво си пожелавате.
  • 11 Румен Янев

    0 2 Отговор
    За такива - клада с бавен огън а не просто смърт !!!
  • 12 gospodinvie122013

    2 0 Отговор
    Искрени съболезнования към семейството на починалото момиче. Едва ли има съд в страната който да не си дава сметка какво означава смъртна присъда и как се издава тя,особено когато правораздавателната ни система е толкова окаяна.Ще има много невинни на бесилото и също толкова много виновни оправдани, както си е и сега.Щом няма граждански контрол и в съдебната система,а тя все се има за независима,ще важи един рефрен от чалгарска песен"за милиони няма закони,за кокошка няма прошка"
  • 13 Ивайло Николов

    0 2 Отговор
    Човек тук имаме предвид при 100 процентово доказване на вина. В ПИК сега пише че са открити следи,така че не говори глупости. И в САЩ е демокрация обаче има и електрически стол и инжекция с отрова.
  • 14 Ивайло Николов

    0 0 Отговор
    Последния ми коментар е за Cox
  • 15 агент008

    0 2 Отговор
    За такива изроди най-мъчителна смърт!!!
  • 16 ангел

    0 2 Отговор
    подкрепям родителите ,след като могат да убиват ,ТРЯБВА И ТЕ ДА БЪДАТ УБИВАНИ
  • 17 sinbad0

    0 2 Отговор
    Аз бих изпълнил смъртна присъда на този изрод,без надница....пред очите на родителите й.
    Такива хора не трябва да се съдят и да ходят в затвор,за тях пари от хазната не трябва да се дават.
  • 18 болярин

    0 2 Отговор
    Смъртно наказание за изрода !
  • 19 mediator37

    0 1 Отговор
    Като си помисля, как някой малоумник за да ограби 50 лева е затрил това нежно, младо създание. Знам колко трудно, с колко любов и надежди се гледа едно дете докато порасне и то момиче, чакаш го да стане майка, да се задоми, да роди, да изживее най-щастливите си години. В един момент изскача идиота от тъмното и край. Не бива да има милост.
  • 20 Реалист

    0 2 Отговор
    Времето за реплики от рода на "ами ако вие сте на мястото на престъпника и ви грози смъртно наказание" и "ако праведливостта води до ново убийство , какво ни прави различни от престъпника" , отдавна е отминало и не знам дали ще се върне пак. Прекалено време обикновенния българин си е затварял очите за случващото се около него. Колкото и труден да е живота ти , не трябва да отнемаш щастието на другите. Дали са били цигани , дали са били скитници , няма значение , ние не сме виновни че те нямат пари , човек сам определя какъв да е , как да живее живота си. Затова моля не бъдете като "меките китки" от Европейските Велики Сили , който имат подслон над главите си и храна на масата си и скандират за права на човека , за компромиси и толерантност. Не е никак лесно цял живот да се бориш честно за нещо и някой мързелив или "пропаднал" "човечец" да ти отнеме всичко. Сигурно ще кажете , че Господ гледа. Той, че гледа , гледа , но понякога е по-добре човек сам да вземе нещата в свой ръце и да направи , не това , което Господ му казва , ами това , което знае , че трябва да бъде направено.
  • 21 Петров

    0 2 Отговор
    Аз незнам до кога тая проклетадържава ще хрантути разни изроди без капка съвест и в момента в които извършат престъпление от подобен характер да им дават по 10 -15 г. Смърт требва за подобни скотове които почернят семейства. Като му дадат 15 г ще се реабилитира ли... тва животно никога няма да се промени и ще е абсолютно ненужно на държавата и обществото
  • 22 Баща

    1 2 Отговор
    Аз също съм за връщане на смъртното наказание.До кога богати или бедни изроди ще се измъкват ненаказани.Но управляващите не им пука след като навсякъде "обичаните от народа" избраници са с по няколко мутри охрана.
  • 23 ДОКТОРА

    0 2 Отговор
    СМЪРТНА ПРИСЪДА!!!От-давна трябваше да е в сила,а не да ги хрантутим ние данъкоплатците.Няма закони.Лежат по 5-6г.и хайде шапка на тояга.СМЪРТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!Какъв НЕ-ЧОВЕК трябва да бъдеш,за да сториш такова злодеяние!!!!Изрод...........
  • 24 георги колев

    1 0 Отговор
    Предишен,сегашен,бивш,бъдещ....А бе намирисва си на пари и много бурен сексуален живот,А всеки знае че всичко-всичко е платено за който иска да е с готина мадама.готините мадами
  • 25 СБ

    1 0 Отговор
    От парламента зависи - Конституцията? Закони в противоречие с Конституция? Съдебна система? Прокуратура? Полиция? Затвори? Администрация? Граница? Решение - БВП! Работа! Доходи! Благоденствие!Спокоен и сигурен живот! Бъдеще за нашите деца!
  • 26 манчев

    0 0 Отговор
    г-да полицаи ако го хванете направо го ...
  • 27 Avitohol

    0 0 Отговор
    Смърт за тази измет гадна мръсна!!! СМЪРТ !!! ДА СЕ УБИЕ С БРАДВА ИЛИ МОТКА !!!!! СМЪРТ ЗА ТОЗИ ИЗРОД !!!!
  • 28 един от всички

    0 0 Отговор
    Колко сме жалки и безпомощни! Още едно невинно, красиво момиче, убито по особено жесток начин. И нищо не можем да направим. Не е справедливо такива изроди да получават 15-20 години затвор, живота който са отнели няма да се върне след 15-20 години. Не ми дреме дали съжаляват за стореното и дали ще се поправят.. нищо няма да върне това момиче и всички други. Гледам разни философи се изказват- Ама трябва да им дадем шанс да се поправят, и те са хора, с какво ще сме по-различни.. м..ната ви! А шанс на тия деца кой ще те даде!?
  • 29 qqqq

    0 0 Отговор
    Убиецът е циганин рецидивист, лежал за убийство. Ако имаше смъртно наказание в България, момичето щеше да е живо.
  • 30 Santino

    0 0 Отговор
    Незнам какво чакат ? Досега тоя трябваше да е почнал да се разлага !!!!