Last news in Fakti

4 Март, 2015 12:00 21 687 17

Студентката Вероника бита по главата до смърт (обновена)

  • велико търново-
  • студентка-
  • вероника здравкова-
  • вероника-
  • бита-
  • главата-
  • тъп предмет-
  • изнасилена

Момичето не е било изнасилено; основната версия, по която полицията работи, е убийство с цел грабеж

Смъртта на 23-годишната студентка Вероника Здравкова е насилствена, потвърждават резултатите от аутопсията на тялото. Открити са множество наранявания по главата, причинени от тъп предмет, каза за “Дарик” наблюдаващият прокурор Цани Попов. След това тялото е било хвърлено в река Янтра. От Окръжна прокуратура бяха категорични, че момичето не е било изнасилено. Престъплението е извършено в събота вечерта, уточни БНР.

Основната версия, по която полицията работи, е убийство с цел грабеж. Не е открита дамската чанта на студентката, която има данни, че е носела, както и телефонът й. На 28 февруари тя носела повече пари у себе си, тъй като била получила заплата. Работи се обаче и по версиите нападение от клошари и престъпление, породено от лична неприязън.

Засега няма конкретен запозодрян за жестокото престъпление. Неофициално Нова телевизия обаче научи, че има заподозрян за убийството. Пред медията жител на града - Амет Мехмедов, разказа, че е виждал мъж с черен автомобил, който следи млади момичета в тъмната част от денонощието, да паркира наблизо.

Според очевидци, дрехите на момичето са били разкъсани, но експерти обясняват, че това е станало под напора на буйните води. Тогава съвсем спокойно те биха могли да отнесат чантата или портмонето и други лични вещи от джобовете й. Така че е възможно жестоката разправа с Вероника да има и други подбуди.

Възниква и въпросът дали момичето е било убито на мястото, където е намерено тялото, което пък е близо до жп гарата, където Вероника е била забелязана за последен път. Момичето едва ли е било убито там, тъй като при огледа в деня преди откриването на трупа там издирващите не са видели нищо.

След тридневно издирване, на 3 март тялото на Вероника Здравкова бе открито във водите на р. Янтра, в района на жп гарата във Велико Търново. По случая се води досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител.

23-годишната студентка изчезна на 28 февруари вечерта. Тогава е била видяна за последно в района на жп гарата в старата столица. По това време момичето се прибирало от работа през безлюдната местност.

Потресени от убийството на студентката във Велико Търново група граждани организираха подписка, която ще внесат в Общинския съвет. Инициаторите настояват да се монтират осветление и камери в района от Автогара Юг до жп гарата в града, където е изчезнало убитото момиче. От гражданския комитет предлагат още в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул на полицията. Подписката ще стартира тази вечер в 18:00 ч. пред паметника „Майка България" в Търново. Очаква се на мястото хората да се съберат и на импровизиран протест. От полицията обаче твърдят, че на това място, което е на практика извън града, осветление не може да се постави.

Заради смъртта на момичето, което беше студентка в Стопанския факултет на Великотърновския университет, утрешният 5 март е обявен за ден на траур със заповед на ректора на вуза. На сградите на Ректората и Стопанския факултет ще бъдат поставени траурни знамена, ще бъде обособен и траурен кът във фоайето на факултета, а всички занятия утре ще започват с минута мълчание в памет на Вероника Здравкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    6 0 Отговор
    Още една млада и красива българка, която няма да роди, която преждевременно, по жесток начин напуска този свят. Поредната жертва на гадното ни общество.

    Коментиран от #4

  • 2 миткотима

    2 0 Отговор
    лека му пръст на момичето
  • 3 аз

    2 0 Отговор
    Всички убийци на невинни заслужават да получат справедлива присъда - бавна и мъчителна смърт !!! Дано виновника за това деяние получи това, което заслужава.
  • 4 PlimP

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    1, ако не е хубава и не е млада, да не е по-лесна за прежалване, става въпрос за живота на човек, който малко или много е бил полезен с нещо на обществото, тва с кражбата е глупост, поне за мен, тъпото к...ле я е пречукал и си мисли, че като и тафне чантичката ще му мине номерът, най-тъпото е, че май няма да го хванат
  • 5 Ник

    2 0 Отговор
    Изроди,
    Дано ги намерят тези говеда!
  • 6 касапа

    1 0 Отговор
    искам този урод да го дадат на мен-ще го режа с години
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДОКТОРА

    2 0 Отговор
    Много жалко.Лека и пръст на момичето.За пореден път казвам,трябва да се върне смъртната присъда.Не ако хванат този изверг да полежи малко и хаиде пак навън.Ние данъкоплатците да го издържаме.Никакъв затвор СМЪРТ за такова животно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9 Димо

    1 0 Отговор
    Смърт за убиеца !!! Бял ден да не види този изрод !!!
  • 10 Сталин

    0 0 Отговор
    За особенно тежки престъпления като това трябва да се прилага смъртно наказание .А те я го хванат я не накрая ще лепнат присъда на някой клошар и така ще се забрави всичко.
  • 11 НРБ

    1 0 Отговор
    сетиха се за уличното осветление
    със сестри Белнейски какво стана??????
    и сега се повтаря всичко отново
    съдебната власт е продажна !!!
  • 12 Срам

    0 0 Отговор
    Срам за Полицията.
    Срам за Съда.
    Срам за Нас.
    Срам за Мен.
  • 13 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Прекалено много недомлъвки. Не се ли прави опит някой да бъде прикрит?
  • 14 лимонад

    0 0 Отговор
    защо пък не - убийство след неуспешен опит за изнасилване...
    на мен ми звучи много по правдоподобно. а и много по за да има за какво да се съпротивляваш , за да се налага да те "успокояват" с удряне по главата.
    портфейл и телефон крадат всеки ден. да убиеш някой за да му вземеш 100-200 лв от портфейла .... някак тъпо...
    да се напънат малко повече полицаите и следователите - дори не звучи правдоподобно това.
  • 15 петко

    0 0 Отговор
    такива изроди трябва да се бесят
  • 16 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЖИВЕЯТ ПСИХИЧНО БОЛНИ ХОРА
  • 17 besen sam

    0 0 Отговор
    a otkade znaete che ne e iznasilena,nai-veroqtno prikrivat istinata s cel da se izbegne naprejenie,gorkoto momiche , sram za bg ubivat decata na tazi svqta zemq...