Отидете към основна версия

2 741 9

Граничарят убил бебе: Удряха ме, докато спасявах малката Красимира

  • костадин стоянов-
  • красимира-
  • бебе-
  • докато-
  • спасявах-
  • малката-
  • граничарят

Костадин Стоянов е категоричен, че никога не е пушил марихуана, както твърди обвинението

Снимки: gramofona.com

Граничният полицай Костадин Стоянов, обвинен за смъртта на 11-месечната Красимира, проговори пред съда, съобщиха от gramofona.com.

В началото той изказа съболезнования на родителите на Краси. Каза, че няма ясен спомен, но смята, че колата е поднесла наляво. Категоричен е, че в селото е карал с ниска скорост-около 35 км/час.

Костадин каза, че след инцидента опитал да потърси детето, но няколко пъти бил ударен от хора в селото. Помогнал да се измести автомобила, а след като извадили телцето, направил сърдечен масаж и изкуствено дишане. Пак бил ударен и изблъскан от телцето на детето.

Костадин Стоянов е категоричен, че никога не е пушил марихуана, както твърди обвинението. Граничният полицай отрече да е пил кисело мляко преди теста за алкохол. Пил вода едва в Бургас след като му взели всички необходими проби.

Вчера негови колеги признаха, че са купили две кофички кисело мляко, минути след катастрофата в Крушевец, но заявиха, че млякото било за тях.

Велислав Илиев и Румен Кузлуков се прибирали от нощна смяна и видели Костадин малко след инцидента. Спрели, а той ги помолил да останат, защото се страхувал от реакцията на хората в Крушевец.

Двамата били на място още преди пристигането на полицията и линейката. Костадин им казал, че е направил беля и е ударил дете. Колегите му са категорични, че той не е пил киселото мляко, преди теста за алкохол.

Показания даде и Галин Иванов, от чийто юбилей се е прибирал Костадин. Иванов уточни, че на събирането е имало алкохол, но в умерени количества, а купонът свършил малко след полунощ. Костадин Стоянов останал да спи в Малко Търново, а на сутринта си тръгнал.

83-годишен рентгенолог пък бил изписал лекарството „Карзил” на граничния полицай. Медикаментът служил за пречистване на черния дроб, но можело да се пие и превантивно, коментираха лекари.

Според защитната теза, Костадин има проблеми с черния дроб и затова не злоупотребявал с алкохол. Имало вероятност заради заболяването му тестовете да показват по-високо ниво на алкохол в кръвта, коментира още преди процеса вчера адвокатът му Благой Потеров.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини