Last news in Fakti

28 Август, 2015 15:25 1 778 0

Граничарят, прегазил 11-месечно бебе, остава под домашен арест

  • костадин стоянов

Обвиняемият обжалва наложената му мярка за неотклонение с искане да бъде изменена в по-лека - парична гаранция, но магистратите в Бургас не уважиха молбата му

Граничарят, прегазил 11-месечно бебе, остава под домашен арест - 1
Снимка: Gramofona.com

Апелативният съд в Бургас остави под домашен арест бившия граничен полицай Костадин Стоянов, който миналата година прегази с автомобила си и уби на място 11-месечно бебе в село Крушевец.

Обвиняемият обжалва наложената му мярка за неотклонение с искане да бъде изменена в по-лека - парична гаранция, но магистратите в Бургас не уважиха молбата му. Стоянов и защитникът му настояха той да бъде пуснат срещу парична гаранция, за да може да работи и да помага на семейството си. Това беше основният аргумент за исканата промяна на мярката. Граничарят имал син ученик и очаквал близнаци.

Председателят на Бургаския апелативен съд - Деница Вълкова, която председателства и съдебния състав, посочи, че „взетата спрямо Стоянов мярка за неотклонение не следва да се изменя, защото се явява най-адекватна и съобразена със законоустановените критерии”.

Определението на съда е окончателно, като предстои делото за катастрофата в с. Крушевец да бъде насрочено във Върховния касационен съд.

Факти.бг припомня, че Костадин Стоянов е под домашен арест от септември 2014 г., дни след като се случи катастрофата, при която загина малката Красимира.

На 11 септември миналата година граничарят прегази детето, оставено в количка на тротоар в центъра на Крушевец. В последствие се оказа, че той е седнал зад волана след употреба на алкохол.

Първоначално Стоянов беше осъден на 11 години лишаване от свобода, но на втора инстанция наказанието му бе намалено на 7 години, след като беше оправдан в частта от обвинението, в която се казваше, че е причинил смърт на пешеходна пътека.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА