Last news in Fakti

10 Март, 2015 16:06 5 196 8

Полицаят прегазил бебе в Крушевец е пил кисело мляко

  • костадин стоянов-
  • крушевец-
  • полицаят-
  • прегазил-
  • бебе-
  • кисело-
  • мляко

Взели кръвните проби на Костадин Стоянов пред погледа на шефа на РПУ Созопол

Полицаят прегазил бебе в Крушевец е пил кисело мляко - 1
Снимка: gramofona.com

Граничният полицай Костадин Стоянов, който прегази 11-месечната Красимира в Крушевец, е изпил две кофички кисело мляко след удара, заявиха по време на разпит свидетели по делото, което започна  днес в Бургаския окръжен съд.

Лично шефът на РПУ Созопол Дойчин Янев пристигнал на мястото на катастрофата в Крушевец и отвел граничния полицай Костадин Стоянов до МБАЛ – Бургас, за да му се вземе кръвна проба, съобщиха от gramofona.com.

11-месечната Красимира загина на 11 септември миналата година. Бебето беше премазано в детската си количка, след като автомобилът на Стоянов го помете на тротоар в селото.

Изпратените на мястото на инцидента пътни полицаи потвърдиха, че пробата с дрегер е отчела 0,63 промила алкохол. Щом станало ясно, че има смъртен случай, а шофьорът е с положителна проба и работи в системата на МВР, униформените уведомили началника на РПУ Созопол.

Дойчин Янев дошъл, за да отведе лично граничния полицай до бургаската болница. Шефът на созополската полиция потвърди пред съда, че всички проби и тестове на Костадин Стоянов са били направени пред него.

Съдебните лекари запечатали пробите в херметическа кутия и ги предали на Янев. От там той отвел граничния полицай до сградата на КАТ – Бургас, където му е направен и бърз тест за наркотици. Той обаче бил отрицателен.

„Когато стана ясно, че шофьорът работи в МВР,  случаят веднага беше прехвърлен към Следствието, защото не е в нашата компетенция. Проследих вземането на пробите по настояване на следователя, който искаше да се избегнат съмненията за манипулации”, коментира пред магистратите Дойчин Янев.

Общо 26 свидетели и 8 вещи лица трябва да бъдат разпитани в хода на делото.

Родителите на убитото дете са конституирани като частни обвинители. Очаква се съдът да ги разпита утре. Днес показания дадоха свидетелите, които са били на улицата по време на катастрофата.

Те бяха категорични, че Костадин Стоянов се е дръпнал на отстрещната страна на тротоара, а негови колеги пристигнали преди патрулния автомобил на КАТ и линейката.

Разказаха отново, че граничните полицаи купили две кофички кисело мляко и накарали Костадин да ги изпие.

Преди заседанието бившият вече униформен отказа да говори. Той заяви, че ще разкаже своята версия за случилото се след като бъдат разпитани всички свидетели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любител

    2 1 Отговор
    Тоя боклук трябваше да бъде убит на място!
  • 2 onq s konq

    1 1 Отговор
    В случая с инцидента ВАЖНОТО Е ДАЛИ Е ПИЛ АЛКОХОЛ И АКО ДА-КОЛКО!А те ми пишат че "е пил кисело мляко"/което между другото се яде,а се пие прясното мляко/,сякаш има някакво эначение дали е пил компот от джанки или е ял торта "Гараш":)
  • 3 ееее

    0 2 Отговор
    пич ако сиюофьор би трябвало да си наясно че като шьофираш си ...винаги с единия крак в гроба а с другия в затвора....
    не удобрявам естествено случката но едва ли нарочно е сгазено детето , дано на ниикой не се случва нито като шофьор нито като родител .

    А по въпроса за алкохола - прошка не трябва да има..


    Коментиран от #6

  • 4 вввв

    0 0 Отговор
    аз лично не пия въобще ..просто не ми понася и не употребявам ..

    но сум кусвал ... според мен е важно количеството..

    не енормално 1 бира да се счита за кой знай какув опият...
    за малък процент можеби до 0,5..0,7 не мисля че влияе

    но който е пил 1,2,3 водки и кара направо затвор без д ае блуснал някой даже взиман ена книжката за 10 г
  • 5 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    trepane za toia gad
  • 6 Некой

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ееее":

    Стига си писал глупости НАГЛЕЦ. Може да се случи на всеки, но когато се е случило докато си пиян и изпушил бил една трева....... работи в МВР и ти го защетаваш..... предполагам , че на тоя го забавляваш в гръб.
  • 7 gost

    0 0 Отговор
    Ей оня с коня или с магарето,явно не си наясно,че киселото мляко неутрализира действието на алкохола.След като убиеца е дал положителна проба за алкохол остава да се докаже с кръвен тест който е направен в Бургас.Съучастниците на убиеца са наясно ,че има време въздействието на алкохола да отмине и той да слезе под границата от 0.5 промила.За това са му дали кисело мляко,разбрали.Тортата Гараш можеш да си я размажеш на задника.
  • 8 Бай Хуй

    0 0 Отговор
    В тоя скапана държавица, само най-големите отрепки, дето не стават за нищо, стават полицаи. А тоя скапан боклук не трябва да излиза от затвора. Представяте ли си, че такива хора ни пазят от престъпниците.