Отидете към основна версия

3 915 15

Задържаните братя, за убийството на Тодор, остават в ареста

  • убийство-
  • враца

Предстои внасяне на искане в Окръжен съд-Враца за вземане на най-тежката мярка за неотклонение Задържане под стража

Снимки: БТА

Днес, Окръжна прокуратура - Враца привлече като обвиняеми лицата Иван Дамянов (на 32 години) и Десислав Дамянов (на 36 години), двамата от гр. Враца – за това, че на 12 януари 2016 г. в гр. Враца в съизвършителство помежду си по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда, съобщиха от прокуратурата.

Двамата са задържани от прокурора до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Враца за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Припомняме, че около 12,55 часа на 12 януари 2016 г. в централната част на гр. Враца, в близост до Дома на науката и техниката, е възникнал спор между 18-годишното момче и братята Иван и Десислав Дамянови във връзка със спазване правилата за движение по пътищата. Спорът прераснал в причиняване на побой на 18-годишният от двамата братя, които му нанесли множество удари с ръце. Разследването до момента е установило, че починалият също е нанасял удари по нападателите си с метален бокс. В резултат на побоя по-късно Тодор е починал.

Продължават разпитите на свидетели. Назначена е съдебно медицинска експертиза. Иззети са записи от случилото се, направени от случайни граждани, и за съдържанието им е назначена видео-техническа експертиза.

Разследването продължава.

Днес училището, в което е бил ученик Тодор Йорданов обяви ден на траур и свали националния флаг наполовина заради трагичната смърт на 18-годишното момче. Класната стая на Тодор днес беше празна, а на чина на момчето имаше букет карамфили. Така съучениците и учителите му изразяват болката от голямата трагедия.

Тодор Йорданов е учил в хуманитарната паралелка и е бил много добър и кротък ученик, спортист и треньор по таекуондо. Тази година е трябвало да бъде абитуриент. Заради инцидента още вчера в училището са пристигнали психолози, които се опитали да работят с учениците.

Училищният общински съвет организира протест, който е насрочен за утре в 19.30 часа пред сградата на полицията в града. Днес в 18 часа пред сградата на РПУ-Враца също ще има мълчалив протест срещу насилието.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини