Last news in Fakti

13 Януари, 2016 16:48 3 900 15

Задържаните братя, за убийството на Тодор, остават в ареста

  • убийство-
  • враца

Предстои внасяне на искане в Окръжен съд-Враца за вземане на най-тежката мярка за неотклонение Задържане под стража

Задържаните братя, за убийството на Тодор, остават в ареста - 1
Снимки: БТА

Днес, Окръжна прокуратура - Враца привлече като обвиняеми лицата Иван Дамянов (на 32 години) и Десислав Дамянов (на 36 години), двамата от гр. Враца – за това, че на 12 януари 2016 г. в гр. Враца в съизвършителство помежду си по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда, съобщиха от прокуратурата.

Двамата са задържани от прокурора до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Враца за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Припомняме, че около 12,55 часа на 12 януари 2016 г. в централната част на гр. Враца, в близост до Дома на науката и техниката, е възникнал спор между 18-годишното момче и братята Иван и Десислав Дамянови във връзка със спазване правилата за движение по пътищата. Спорът прераснал в причиняване на побой на 18-годишният от двамата братя, които му нанесли множество удари с ръце. Разследването до момента е установило, че починалият също е нанасял удари по нападателите си с метален бокс. В резултат на побоя по-късно Тодор е починал.

Продължават разпитите на свидетели. Назначена е съдебно медицинска експертиза. Иззети са записи от случилото се, направени от случайни граждани, и за съдържанието им е назначена видео-техническа експертиза.

Разследването продължава.

Днес училището, в което е бил ученик Тодор Йорданов обяви ден на траур и свали националния флаг наполовина заради трагичната смърт на 18-годишното момче. Класната стая на Тодор днес беше празна, а на чина на момчето имаше букет карамфили. Така съучениците и учителите му изразяват болката от голямата трагедия.

Тодор Йорданов е учил в хуманитарната паралелка и е бил много добър и кротък ученик, спортист и треньор по таекуондо. Тази година е трябвало да бъде абитуриент. Заради инцидента още вчера в училището са пристигнали психолози, които се опитали да работят с учениците.

Училищният общински съвет организира протест, който е насрочен за утре в 19.30 часа пред сградата на полицията в града. Днес в 18 часа пред сградата на РПУ-Враца също ще има мълчалив протест срещу насилието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Папур Шпеков

    1 0 Отговор
    Спортист и треньор по таекуондо.
    Свири по пешеходците и скача на бой. Вади бокс големия каратист, после му го вземат и му чупят с него тиквата. Естествен подбор.
  • 2 Баце

    1 0 Отговор
    Интересно ми е едно.След като мине аутопсията, и всички останат изненадани от резултата, дали така бързо ще се извинят на хората, колкото бързо им произнесоха смъртните присъди?
  • 3 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Таекуондо не изисква боксове или помощни средства!!!Това е удар с пета...крак и юмрук плюс сила и въздържание на духа !!!Тези бойни изкуства изискват сдържаност!!!Скочил от колата с бокс????И какво е очаквал????Да ги пребие и да си продължи ли???Не зашищавам тези които са го убили защото определено са прекалили но ако такъв "каратист" ви изскочи как ще реагирате ???Мир на праха му но - всеки си носи кръста!!!

    Коментиран от #6

  • 4 909

    0 2 Отговор
    ДА СЕ ВЪРНЕ СМЪРТНАТА ПРИСЪДА ! СМЪРТ ЗА СМЪРТ ! ДРУГА ОПРАВИЯ НЯМА В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА !
  • 5 Много съмнения

    1 0 Отговор
    Трудно е да разбереш истината от пресата. Бавно пада информация, че ни един не е стока. Единият от братята биячи е криминално проявен. Това като начало изглежда, че предрешава вината. После се оказва, че малкият отворко е в кола с мома, когато трябва да е на училище, ежи се, защото се мисли за боен експерт и яде бой, защото е сбъркал жертвите. Останалото е кофти стечение на обстоятелствата. Келеш с бокс си заслужава боя, но и на тази поредна информация гледаме със съмнение.
  • 6 мухаха

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Румен Янев":

    А сега да ми се извиниш за вчерашните ти пожелания и констатации за мен. Кво стана, совите не са това, което са..брат му на тоя * треньор* да обясни що мъртвия му брат ходи въоръжен с хладно оръжие. В много държави, за притежание на бокс се влиза в затвора. И на това ли обучава децата, да бият пешеходците с бокс. Миии, ако тоз ' ангел* беше убил тия двамата, понички ли са, баклави ли може и палачинки. В новините щеше да пише,****ммм боец уби двама бизнесмени във Враца** от цялата работа кво излезе, двама криминални ще са в затвора, а един бъдещ в гроба. Че кво по-хубаво от това.???айде давайте минуси.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "мухаха":

    Да-прав си!Реагирах първо сигнално за което се извинявам!Лека вечер!
  • 8 про

    0 1 Отговор
    Още малко и накрая ще докарат работата че момчето се е спънало само ипребило..
  • 9 ддд

    1 0 Отговор
    пак тоя се отървал с лека телесна
    довела до смърт
    а до какво води тежка телесна?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "мухаха":

    100% си прав. Един бъдещ престъпник по-малко. Най-жалкото е, че децата ни всеки ден са сред подобни идиоти. Каквото е търсил това е намерил.
  • 12 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Ще извъртят нещата така че да изкарат момчето че е умряло само
  • 13 Спиро

    0 0 Отговор
    Ама как беее???
    Ама хората ей тъй по невнимание са му нанесли лека телесна повреда. Как се умира от лека телесна повреда, господа магистрати? Докога ще храним хайдуците за да ни пребиват??
    Вие сте точно толкова виновни, колкото и тия двамата.
  • 14 abv

    0 0 Отговор
    То остава да ги пуснат . Крайно време е по улиците да спрат да се разкарват рецидивисти, човекоподобни маймуни без мозък и криминално проявени от бивши и настоящи групировки. За това са необходими законодателни промени и аз лично ще гласувам за партията която ги прокара и минат в парламента.
  • 15 Некой

    0 0 Отговор
    Сега като открият дрогичка при аутопсията ......... маминка на Тодорчо какво ли ще каже? Излязъл с бокс , нямал друг избор. Срещтнали се трима без настроение и останали двама. И да не се правят на света вода ненапита роднините му.