Last news in Fakti

13 Януари, 2016 08:45 27 682 76

Братът на пребитото до смърт момче във Враца: Тези хора са искали да го убият

  • враца-
  • момче-
  • убийство
Братът на пребитото до смърт момче във Враца: Тези хора са искали да го убият - 1
Снимка: Зов виа Конкурент

Институциите са с разбита репутация, това са провинциални институции, министър-председателят ни е като кмет, всичко в тази държава е с провинциален привкус. Това каза Росен Йорданов в студиото на „Тази сутрин” по bTV.

По повод убийството посред бял ден във вторник във Враца, Йорданов смята, че това е една от водещите причини. „Простотията, духовната нищета и интелектуалното ниво, както и разпада на връзките в обществото са причини”, каза още той.

Според Цветеслава Гълъбова е ужасно, че толкова хора са гледали побоя над Тодор Йорданов, но никой не му е помогнал. „Не става въпрос за един удар, а за истински бой. За мен това означава пълна морална деградация”, каза тя.

Според Росен Йорданов езикът не се използва като начин за вентилиране на агресията.

„Ситуацията няма да се подобри със съвети, а с много сериозна работа, за да се промени обществения климат. От това чувство на безнаказаност да преминем към страх от институциите, че ще бъдем наказани като правим подобни неща”, смята Цветеслава Гълъбова.

Двамата братя, пребили до смърт 18-годишно момче в центъра на Враца, са задържани. Те са на 36 и 32 години. Единият е криминално проявен за кражби и шофиране в нетрезво състояние. Собственици са на автокъща в града, допълва Нова телевизия. Двамата са познати с прякора Поничките.

Кметът на Враца Калин Каменов призна, че в града има проблем с агресията на хората. Самият той провел няколко срещи с полицията.

Братът на убитото момче Ивайло разказа това, което е научило за случилото се към момента.

„Приятелката на брат ми, която се е возила до него в колата, разказа, че двамата мъже са изскочили на платното и той изсвирил с клаксона. От това се стигнало до караница и съответно - до сбиването", посочи братът на убитото момче.

Той обясни, че не разбира защо двамата мъже са продължавали да го удрят така ожесточено.

„След като са големи, възрастни хора, защо са реагирали така, защо са го били с боксове? Това убийство е абсолютно предумишлено за мен. От това, което разбрах от свидетелите, и от снимките - за мен тези хора са били с ясната нагласа да го убият". Това каза братът.

Той добави още, че не разбира защо хората, които са били на мястото на инцидента са реагирали така - снимали са и са гледали.

Кметът на Враца Калин Каменов се оплака, че е жертва на изнудване и рекет от „местни велможи”.

„Изнудват ме и ме рекетират за пари и ме заплашват, че ако не си платя, аз също ще пострадам, или мои колеги. Преди Нова година беше пребита моя служителка, и единственият, който се намеси беше 40-килограмова жена. Това трябва да спре”, сподели още кметът на Враца.

Калин Каменов е подал сигнал в полицията срещу Даниел Бузов, който по думите му го рекетирал. Бузов бил собственик на местен сайт и го заплашвал, че ако не си плаща „данък спокойствие” ще пострада семейството на Каменов.

„Вчерашният ден е от поредицата тъжни дни, смятам срамни дни за нашия град. Това е случай, който за съжаление е ежедневие във Враца. Тук често пъти се решават проблемите по този начин. Смятам, че трябва да се засрамим от това си поведение, защото така не се решават проблемите. Интелигентният човек не реагира така, не остава пасивен в ситуация, когато става бой. Утрешният ден сигурно ще има друг такъв случай. И ако продължаваме да сме пасивни и да смятаме, че това не е наш проблем, утре може да пострада някое от нашите деца. Трябва да променим начина си на мислене и реакция”, коментира за "Здравей, България" Калин Каменов, кмет на Враца и бивш директор на ДАЗД.

Коментарът му бе по повод убийството на ученик заради спор на пътя. Инцидентът стана на оживена улица в центъра на Враца. Спорът между 18-годишният Тодор и двамата нападатели става в по обяд в центъра на Враца. Убитото момче натиснало клаксона на автомобила си и това ядосало двамата братя – Десислав и Иван, които пресичали улицата. Младежът отивал на училище, а в автомобила пътувала и негова съученичка и приятелка.

Инцидентът се слува в центъра на Враца, на метри от пешеходната зона. По случая са задържани двамата братя – Десислав на 36 години и Иван на 32 години. Като Десислав бяга от местопрестъплението след свадата и Тодор бива пребит до смърт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дидо

    2 1 Отговор
    за това пропадна региона от злоба и простотия ще си измрете
  • 2 България

    7 1 Отговор
    То като цяло целия народ е пропаднал. Просто незнам от къде може така да са се озлобили хората, никакви ценности, никакъв разум.
    И все пак, пожелавам на убийците бавна и мъчителна смърт!
    Амин!

    Коментиран от #4

  • 3 Нане

    4 1 Отговор
    Смъртно наказание за убийците!
  • 4 Едикой си

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "България":

    Господ си знае работата. Дано поне в затвора да попаднат...та да не се стигне до друг такъв случай.

    Коментиран от #20

  • 5 selqnin

    5 1 Отговор
    Целия народ деградира, но от северозападняците по-прости няма!!!

    Коментиран от #46

  • 6 про

    3 0 Отговор
    След като и мутра е начело на държавата какво очаквате на по ниско ниво...ж5жц
  • 7 1111

    3 0 Отговор
    Историята показва, че никой не по силен народа. Дори и императорите.
    Докато сме такъв разединен и простоват народ ще ни управляват малоумници и мутри а по улиците ще бродят изроди.
  • 8 УУУ

    2 0 Отговор
    Институции трябва да свършат работа ,но никога не я вършат.Верую на нашите политици е -- трябва да защитаваме институции---за хора и дума да не става--Те са избраници,държавата е тяхна.Като отиваш в общината за най малката услуга ,гаврят с тебе ,просто кочина отвсякъде...
  • 9 Не ви ли прави впечатление

    2 1 Отговор
    че тая държава се върна десетилетия назад? Показни, поръчкови и безпричинни убийства - мутренските времена се завърнаха и то какво съвпадение - откакто Бг се управлява от мутри и простаци, ужасът се завръща. А на този, който се чуди защо никой не се е намесил - кой е луд да загуби живота си като се изправи срещу двама известни в града престъпници? Страх братче, страх сковава нацията на всички нива и по всички въпроси! Да ви е честито "управлението" на ГЕРБ! Следващия път пак да си го изберете, пък дано да ви е чиста съвестта пред следващите поколения. Защото това, което става в момента в държавата, няма да премине бързо. Следите от него ще се изтриват с десетилетия.

    Коментиран от #12

  • 10 Бай Коста

    1 0 Отговор
    Така ще е. Като няма кой да отстрелва боклуците. А иначе ловци много ...
  • 11 Гост

    2 1 Отговор
    „Не става въпрос за един удар, а за истински бой." Ето грешката в мисленето. Дори и един удар трябва да се наказва жестоко от закона, иначе всеки ще си позволява "един удар". От "един удар" се мре, а и "един удар" е много лош пример за обществото.
  • 12 Тинки Уинки

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Не ви ли прави впечатление":

    Какъвто народа, такава ще е и властта. Това е истината, че сме студенокръвни и нямаме души. Гнили ябълки! Всеки се е скрил в собствената си черупка и само гледа и слухти. Когато не можеш да помогнеш, поне не пречи! А те са снимали и са гледали да правят клипове. Ето това е показателно, какви сме! И това не е само във Враца, в цяла България е така. Казвам го, защото съм го видял. И докато народа не се промени, няма как да има свястна управа. Всеки се продава за 20, 30 лева. Какво искаме........?? Ами нищо!
  • 13 честно

    0 1 Отговор
    Деградация и необразованост родени от Демократичните промени радват Евроатлантиците и последователите им у нас
  • 14 kolelo

    2 1 Отговор
    сега след две години ще им дадат по една условна присъда, а до тогава на свобода...
    на всички мишки, които са гледали без да се наамесят- утре вие ще бъдете на мястото на момчето, защото го заслужавате

    така е в държава без полиция, без съд,и с премиер перстъпник-доказан престъпник, следващият път гласувайте пак за него
    учудвам се, как тия боклуци не са общински съветници към герб...

    Коментиран от #22

  • 15 БАЙ ГАН4О

    0 1 Отговор
    Полицаите от Враца да придружат тези дебили до затвора и да останат там солидарно поне 25 години
  • 16 Дълъг Дебел

    2 1 Отговор
    Има една мъдра сентенция - Homos homini lupus est.
    Не я забравяйте !

    Тренирайте бързо бягане и бойни спортове, въоръжете се добре и не ходете сами. Не разчитайте на полицията. Работата на органите не е да ви пази, а да пази държавата от вас.
  • 17 ПОЗДРАВИ

    1 1 Отговор
    Най - червения район на България ето какво ражда, ето ги плодовете на социализъма, който властваше в България половин век!Роди ей такива изроди, изплуваха най - простите, най - примитивните!Оня отдолу дето ми пише, че това било резултат от демокрацията да замълчи, защото в България БКП и до ден днешен дирижира всичко, престъпността и мутрите в България се родиха под диктовката на БКП/БСП, при съдействието покровителите им от Москва!Трите държави, където имаше мутри са РУсия , България и Сърбия!САмо дето в Сърбия май се справиха с тях.........Ето го резултата от прехваления ви Комунизъм, тази идеология залага на примитивните и простите, не на интелигентните......СССР - то срина България за половин век, за толкова Османската империя не успя!

    Коментиран от #23

  • 18 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор
    ТАКА ВЪВ РЕЗУЛТАТ НА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА
  • 19 Край с доказателствата

    0 0 Отговор
    От Окръжната прокуратура вече са иззели видеозаписи от лица, станали очевидици на случилото се в центъра на града.
  • 20 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Едикой си":

    Нека Господ си знае работата както казвате, но тези може да почернят или са почернили вече още много други животи на незаслужили хора. Всеки град си има престъпници, мутри които не се занимават с друго и по някакво случайност голяма част от тях притежават автокъщи, понеже така си перат парите. Значи автокъщите са в резултат на престъпна дейност и ако някой иска да удари престъпността знае от къде може да се направи това. Ал Капоне е вкаран за укриване на данъци, не е имал деклариран доход, а е живял охолно. Е задайте си въпроса колко хора са така, хора около вас каращи мерцедеси, а към държавата са социално слаби и са на помощи? Просто системата ги защитава, не защитава съвестните, а лошите. Не знам европейска страна друга като нашата. В Румъния се борят, съдят и вкарват политици и бизнесмени в затвора, а нашите видни мафиоти и убийци се разхождат на свобода и играят представления в съда, където накрая биват оправдавани.
    Моля вестника да направи едно проучване колко дела са паднали в съда срещу такива хора или колко се точат умишлено с години. Системата е ясна, съдиите са на хранилка на криминалния контингент и докато това не спре няма да се промени нищо.
  • 21 тошибиян

    1 0 Отговор
    това се оправя много лесно...двамата братя заминават за донори за органи и се приклю4ва....арестуват ги в ареста обявяват 4е са полу4или гър4ове ала бала от там в болницата и в болницата за органи междувремеенно никои от близките им не се допуска а след като се вземат нужните им органи се изфърлят от 10 етаж оти4та се самоубииство и след това могат да се предадат на близките им да си прават аутопсии където поискат и да ги оплакват..инак нема оправия със селските бекове
  • 22 ддд

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "kolelo":

    условните присъди
    да не ги раздават така:)
    може условна
    ама ще ги върне в първи клас:)))
  • 23 Надали

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "ПОЗДРАВИ":

    Хайде пак почнаха глупостите. БКП, СССР, марсиянаците...все някой ни крив. Само дето в периода 44-89 България достигна развитие, което надали ще достигне някога. А за престъпността тогава: дори един кадърен сюжет за филм трудно се намира. За сметка на това от 89 насам сме е постоянен сериал: през 4 години - нов сезон. И всеки сезон все същите лоши герои, само дето статистите нещо много мрат бе? Що така? Е, все пак оттогава сме приятели на родината на Холувуд, нали така другарю 17 ;). Между другото, нима няма нужда от прочистване, както в периода веднага след 44? Нима 1000/2000 души не заслужават да повисят малко на вратовете си преди да ги заровят? Нима на останалите ще им е тъжно за тях? Надали!... а идеята, че СССР ни е сринал някак си издиша на фона на фактите.

    Коментиран от #27

  • 24 Гръм и мълния

    1 0 Отговор
    Ще влязат в затвора ,ще попаднат на хора и ще станат още по-злобни и изпечени мошенници.Дошло е време за Крумовите закони ,ама няма кой да ги прилага. Май е време за друг закон-закона на отмъщението.Око за око,зъб за зъб!
  • 25 джони ринго

    1 0 Отговор
    Е това да стоят и да гледат сеир 5 човека не го разбирам, скапано общество. Нищо добро не ни чака, жалко че все още има свестни хора, но скоро и те ще изчезнат или ще бъдат убити.
  • 26 Сталин

    1 0 Отговор
    Ами брата кво чака ?? Ами бащата на момчето ??

    Да се хванат и да ги изпозастрелят, тогава ще има мир....
    Само приказки, докато е така, ще е така !

    :-(
  • 27 Провинциалист

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Надали":

    комунистически ид..т!

    Коментиран от #37

  • 28 бай брадър

    2 0 Отговор
    Много сме силни на приказки, но аз например си признавам че също не бих се намесил - жертвите можеше да са две сега. Което не значи че не трябва да се звъни на 112. Оттам нататък службите за опазване на реда да си вършат работата, и най-вече съдилищата да си вършат работата!
  • 29 Жалко за младежа

    1 1 Отговор
    Има голяма вероятност тези убийци да се отърват с условна присъда и да духнат в някоя топла страна.
    Все пак съдебната с-ма в бегето е в колапс.

    Коментиран от #31

  • 30 Алоооо

    1 0 Отговор
    До бай брадър

    По-добре звънни на Св.Петър отколкото на 112!
    Като се обадиш на 112 и започват мъките с глупави въпроси от рода на :какво става,къде сте,кой набор сте,жертвата вече пътник ли е и т.н. и т.н.
  • 31 САНЧО ПАНСА

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Жалко за младежа":

    след като не разбираш какво е искал да каже човека,по добре не се намесвай,защото приличаш на синя подметка.
  • 32 националист

    0 1 Отговор
    ами те го убиха и сега трябва доживотен и на двамата без право на замяна но с труд за да не ги хранят данъкоплатците
  • 33 Баце

    1 1 Отговор
    Интересно ми е едно.След като мине аутопсията, и всички останат изненадани от резултата, дали така бързо ще се извинят на хората, колкото бързо им произнесоха смъртните присъди?
  • 34 Арнолд

    0 0 Отговор
    Тези боклуци сега директни на въжето и да ги обесят! Докога ше сме толкова толерантни към такива изверги? Срам е ,че майка ги е раждала!
  • 35 плешо

    2 1 Отговор
    Сега трябва поне по 20 годинки в панделата и на двамата. Ако се разминат с някви смешни присъди от по 2-3, до 5 години за убийство по непредпазливост ще е много жалко. Чудно ми е наистина как може на толкова оживено място и толкова хора наоколо никой да не се намеси и да помогне. Нищо чудно това да не е първото им убийство, колко безнаказан трябва да се чувстваш за да правиш такива неща посред бял ден пред сума ти свидетели, и то за какво, че им свирнал с колата.
  • 36 гост

    0 0 Отговор
    такива като 17 е допустимо да повисят(за единия крак), понеже няма откъде да им дойде акъл и ръсят цитати
  • 37 Надали

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Провинциалист":

    Комунистически? Надали. Комунизма е прекалена утопия за да съм му фен :) По скоро реалист, както повечето българи, живели тогава и имащи лични наблюдения извън пропагандата на един или друг строй. Не е тук мястото да те предизвиквам, да споря и да се защитавам, а и няма смисъл. Само си отговори на следните въпроси: 80-те години в твоята провинция колко хора са работели и къде? Къде са тези хора сега и какво е състоянието на заводите/ТКЗС-тата в които са работили? За колко убийства като това от статията си чувал? За колко разстрела, като тези от последните дни? Преди и след 89. Лесно е! По напъни се малко следващият път преди да обиждаш или поне бъди по изчерпателен в защита на тезата си! ... иначе няма смисъл от теб :)
  • 38 Това е

    0 0 Отговор
    Виждате ли защо арабите правят джихад
  • 39 Марио Ангелов

    0 0 Отговор
    Кой навъди глиганите!? Бой м.....та им глиганска ,кой където ги види ,да са по-ниски от тревата ,по-тихи от водата !
  • 40 нищо неочаквано

    0 0 Отговор
    Ето бе, прокуратурата каза:
    "...по не предпазливост, в следствие лека телесна повреда....до 5 години"....да живее демокрацията в България!
  • 41 Iordan Dimitrov

    0 0 Отговор
    Тия двамате ще се измъкнат с някоя малка присъда, защото със сигурност имат добре познати съдий и прокурори. Затова и са се нахвърлили на момчето без да се замислят. Изглежда очевидците са се страхували да се намесят за да не си изядат и те боя.Кой от вас би отишъл да отърве момчето от мутрите ?
  • 42 ррр

    2 0 Отговор
    Той добави още, че не разбира защо хората, които са били на мястото на инцидента са реагирали така - снимали са и са гледали.
    ади намесвам се и спасявам човека като
    пребия две мутри способни да убият за клаксон?
    после полицията ме съди за смоправство
    след това ме намират тия същите
    как не
    или те ме пребиват но човека не умира
    идва полицията и ми казва
    пусни жалба срещу тия двамата
    може би това е наи удачния изход
    или се намесвам човека пак умира
    и веднага ще се намерят двама братя
    да свидетелстват че съм го пребил аз
  • 43 Хммм

    0 0 Отговор
    По-късно, пак в същия сайт е добавена информация, че малкият бил "треньор по таекуондо" /на 18 години?/ и удрял с метален бокс. Инцидентът е станал в 12ч 55 мин. което е учебно време за 12 клас. Ако изнесеното е вярно, доста променя представите.
  • 44 13579

    0 0 Отговор
    правосьдие няма затова предлагам да си отмащаваме крьв за крьв само това е начина на вьзмездието
  • 45 иво

    0 0 Отговор
    бащата на това дете трябва да ги отрепе и двамата щото правосъдие за такива боклуци няма на сред центъра на враца с камъни да ги отепат
  • 46 Варна

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "selqnin":

    5 години затвор смешна работа няма закони тука затова аз доката си карам Taxi МАЧЕТЕТО ми е до седалката ако усетя опастност за живота си ще накълцам този който би сторил същото на мен и ще се чуе по телевизията на края ще му изкарам черния дроб от втория етаж на коремната кухина да го питам как е. ПОЛИЦИЯТА СА ЕДНИ КОМПЛЕКСИРАНЕ ГОСПОДА КОЙТО СЕ ВОЗЯТ В ИЗГНИЛИТЕ ХЛОПЕЛИ ДЕТО И ПРАСЕТАТА ИМ Е ПО УЮТНО И САМО БЕЗДЕЙСТВАТ ВМЕСТО ДА ПРЕДОТВРАТЯВАТ ТРАГИЧНИ ИНЦИДЕТИ. Братя БЪЛГАРИ изхода е ясен терминал 2 и GOOD BYE :(
  • 47 Нане

    1 0 Отговор
    Вижте до какво доведе деградацията и срива в морала на българина. Стандарта на живот и законите които ги няма и не се прилагат. Всичко това поражда агресия в хората. Но най вече,съвестта и акъла на човек,определят неговите постъпки. Хората бягат от България,не защото ги е страх да останат а защото това което се намира в момента тук е едно непосилно бреме на хаос.

    Коментиран от #48

  • 48 Iordan Dimitrov

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Нане":

    Много си прав това е истината.
  • 49 Plodviv

    0 0 Отговор
    Държавата девалвира като институция със скорост, съизмерима със свободното падане. Полиция, съд, прокуратура - това са само гръмки названия на три шайки какавани, дембели, михлюзи или по-точно казано - тулупи - на които им пука само как да си вземат заплатата, хонорара, рушвета (обратният ред май е по-точен). Единственият шанс за т.нар. "държава" българия (към която ме е срам, че принадлежа, ама никой не ме е питал...) е да се появи човек, който да изкара танковете на улицата, да суспендира конституцията, да устанои военно положение и да почне по бързата процедура да праща в затвора всички, които имат власт.
  • 50 taka e brat

    1 0 Отговор
    врачанските СУТЕНЬОРИ ударете го момчето 2-3 пъти па го пуснете да си ходи ---какво го млатите със боксове у главата докато спре да диша бе... кръв за кръв требва тука ....... нема полиция нема пожарни нема гранична полиция..... те нема да помогнат. поне като са го видели момчето след като са спрели да го удрят и са видели че не може да диша да го загледат какво му е призляло да го поосвестят поне малко А НЕ ДА БЕГАТЕ ..... БИЯЧИТЕ ..... СУТЕНОРЕТЕ...
  • 51 xxxx

    0 1 Отговор
    Някой продава ли части за Волво?
  • 52 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
  • 53 dnd

    0 0 Отговор
    ИМА ИИИММАААА БЪЛГАРИЯ СЕ КАЗВА ТЯ!!!!
  • 54 той

    0 2 Отговор
    Спрете с това ,че мутрире са лоши хора,дори и така да е,замислете се,защо са го били и дали,като 18-я хлапак с Ауди с което ходи на школо,но по време на часовете се еразхождал смомата,,като е свирнал,не е споменал и майките на тез двамата убийци,за да се покаже на момата,да тез л..нари-джамбази заслужават да им се отрежат си симетрично ръка и крак и нека си продават колите,но с по един крак,ръка и око,защото нищо не ги оправдава за една псувня да убиват,но свършил факт,жалко за момчето,но по==жалко за операторите и фоторепортерите,който са снимали и гледали сеир отстрани,е репортери,пуснете клиповете си и снимкита,а тез двамата джамбази 20 години,но предварително осакатени в затвора,съболезнования на родителите на момчето,аз самия имам автокъща,карам мерцедес гл и наистина бих шамаросал такъв хлапак,ако ме напсува,но да го пребия,абсурд,аз самия имам дете!!!!!!!!!!!!!
  • 55 пешо

    0 1 Отговор
    Mалоумници като бият не мислят че и той има сигурно роднини и че и тях може някой да ги излежи .....жалко жалко за момчето.
  • 56 onq s konq

    0 0 Отговор
    Не мога да разбера що за кмет си има Враца,след като допуска някой да го ИЗНУДВА/РЕКЕТИРА?!!Ами той има цялата общинска полиция ,окръжният шеф на полицията е длъжен да му съдейства при всякакви проблеми,БИЗНЕСМЕНИТЕ в града зависят от него/общинските и държавни поръчки/,и въпреки всичко...рекетиран?Лично съм убеден че не става въпрос за физическа заплаха,а за ДОКУМЕНТАЛНА ,т.е. за извършени финансови престъпления.Пък кмета да си приказва каквото си ще!
  • 57 Христофор Карамфилов

    1 1 Отговор
    Този случай е детайлен разрез на българската действителност,и поражда много въпроси.Защо младежа е притежавал метален бокс,и го е носил с него.Това е все едно аз да си нося в колата гладкоцевното и нарезно оръжие,нито закона ми позволява,нито имам желание за това да го използвам,за това си седи в касата.Защо е излязло от колата с "бокса" да се разправя,а не си е останало в колата,или да потегли,така не действа заплашен човек.Когато човек е в колата е в частната си собственост,и всеки опит да бъде нападнат в нея,или да бъде изваден насилствено от нея,е сериозно престъпление,и носи признаците на неизбежна самоотбрана на защитаващият се.И обратното,излизаш от колата с "бокса" значи може да се тълкува като нападение с "хладно оръжие".И най-важното КОЙ Е ПОСЕГНАЛ ПРЪВ с юмрук или "бокс".Вербалната агресия,не е оправдание за физическа саморазправа.Това трябва да се учи още в училище,а тези които реагират с физическа агресия да се превъзпитават.Преди 26г. когато още имаше някаква държава,институциите ,разполагаха с богат арсенал от мерки и действаха превантивно,подобни "мъжкари" да не излизат от самоконтрол,а сега действа закона на джунглата,със всички последствия от това.
  • 58 аман от жълтуристика

    1 1 Отговор
    хахах ФАКТИ.бг първо да си провери фактите
    - в колата е пътувала майката и съученичка
    - братята първи са реагирали, като са налетяли на шофьора докато е още в колата. Ритали са вратата, счупили са огледалото
  • 59 анонимен

    1 1 Отговор
    Уж сме цивилизована държа, но май сме по зле и от арабските държави.Там поне има закони и се спазват!Да се върне смъртното наказание, като увиснат първите 1000, другите ще се замислят!Не случайно в историята се говори за Крумвите закони! Мей трябва да се върнат, но да важат за всички!!!!!
  • 60 Гост

    0 1 Отговор
    НЯМАМ ДУМИ............. КАК ТАКА ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ ГОСПОДА ПРОКУРОРИ И КАК ТАКА ЛЕКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА ВОДИ ДО СМЪРТ .

    двамата от гр. Враца – за това, че на 12 януари 2016 г. в гр. Враца в съизвършителство помежду си по Непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, вследствие на умишлено причинена Лека телесна повреда, съобщиха от прокуратурата.
  • 61 Бай Тошо

    0 1 Отговор
    Ще замажат очите на обществото с някакви смешни присъди
  • 62 123

    0 0 Отговор
    Няма начин да слагаш бокс,да биеш и да казваш,че непредумишлено си го убил.
    Врачанските прокурори да не ни правят на балъци,защото това тяхното според мен е престъпление.
    Пишете на ГЕРБ
    /ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ/.
  • 63 anonimen

    0 2 Отговор
    аз сам за око за око , зъб за зъб, така , 4е единият от двамата братя трябва да умре и то много скоро,ина4е няма да се оправи българия, със тези нахи така наре4ени ,,закони,,,делото им хте се прото4и доста, и нали знаете , 4е ако се дадът пари под масата , на адвокати ,прокурори,хте минат доста леко ,все пак , живеем в ,,,българия,, ,когато парите варвят напред , законите не важат, за някои ,,,хора,,,
  • 64 Писна ми от бездействие

    0 2 Отговор
    Ако съм на мястото на бащата. купувам един Макаров и им пръскам главите на тия Дебили. Дори да ги осъдят на 5 години след 1 година ще ги пуснат за добро поведение. Обръщам се към всички ,който им писна от това беззаконие, до кога ще търпим. АЗ КАЗВА ВСИЧКИ НА ОРЪЖИЕ.
  • 65 Селянина с колелото

    0 0 Отговор
    Всички адвокати прокурори и други нещастия на България, трябва да ги пратим на курорт в Сирия с по една галбица в Г.зъ. Този който е избрал тази професия отдавна не е човек и няма право да се разхожда сред нас. От 20 кладенеца вода вадят срещу някое друга нула на хонорара. Писали закони хахах някой тука опитвал ли се е да прочете някой и да разбере нещо А? Има ли такъв? Написали ги за себе си Да си ги препрочитат че помнят като маймуни като им отвориш торбата с парите. Вътре от 3 абзаца се събира 1 изречение от което става ясно че си прецакан. Нищо не се пише на разбираем език, явно маймуните( адвокатите) си го разбират и си отварят една врата-втора-трета-портал. Пресичал неправилно някой го ударил, за какво е виновен човека който не може да спре 2т. кола а малоумника не спрял 70кг. гъз. После съд, кой съдите? за какво? Пред мен във Бързата лента на магистрала Тракия в сумрак караше колоездач М....л в насрещното по мантинелата, едвам не се размазах за да го избегна. Това къде го има...??? Дошъл в къщи да ме краде и убие аз дори не мога да се защитя че ако той е с нож и аз трябва да съм. Е той ако е опитен с нож аз какво да правя да ме заколи да лежи 5 години и после ареее отново. Закон Влезе ли ти в дома неканен вадиш пушката и долу после се обаждаш на полицията да си приберат мършата и продължаваш напред. Така е в Белите страни. Обират и бият баби, другаде бабите с пушки излизат а ония ходят на четири крака до изхода на къщата. Само така ще се спре цялата простотия в тая полумалоумнозитрещяла държава. Съболезнования на семейството !!!
    Ако това беше моя брат ще ги чакам 15-20 години само с мисълта че като излезнат от затвора за тях почва истинския кошмар като ми паднат на мен в ръцете да видят какво е правосъдие и дали ще могат с ръце да си бършат задниците.
  • 66 ТТЛ

    2 0 Отговор
    Абе всички пишещи долу - не разбрахте ли, че малкия е натиснал клаксона без причина, после той е слязъл с БОКСА - явно не за да им се извини, явно го е праивл и друг път и то успешно. Ако не са го набили - щял е той да ги набие и сега щяхте да пишете, че малките са голяма напаст, като онзи дето утреа възрастния мъж. Какво дете бе, кара кола значи потенциално опасен за другите хора на улицата, вади бокс и налита на бой. Ужасен край, но ако се беше държал като дете - да си стои в колата, и сега щеше да си я кара със здраве.
  • 67 гост 4

    2 0 Отговор
    Това което разбрах че братята са пресичали и Тодор им е свирнал и е слязъл от колата.За да се разправя нали е тренирал 8 таекуондо и се е помислил за голям ако не беше слязъл от колата за да се прави на мъж пред гаджето си нямаше да се случи това ударили са го два три пъти и си е глътнал езика. разбрах че е виновен когато е слязъл от колата да си беше тръгнал

    Коментиран от #68

  • 68 АОИОРВНИО

    0 2 Отговор

    До коментар #67 от "гост 4 ":

    Ако утре тези боклуци убият детето ти пак ли така , ще разсъждаваш?

    Коментиран от #69, #70

  • 69 Тайкуондиста с бокса

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "АОИОРВНИО":

    А ако това "детенце" расте без ценности,като потенциален гамен,и си го търси със свещ посред бял ден,може и да го пребият,убият и даже да го налюбят в затвора.Но за всеки родител децата му са винаги прави.Й
  • 70 гост 4

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "АОИОРВНИО":

    никога моите деца не биха се заяждали или да сеправат на нещо повече от другите

    Коментиран от #71

  • 71 гост 4

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "гост 4 ":

    и искам да кажа че дори детето ми да е виновно пак бих го защитил както роднините на Тодор но аз сега съм ,,зрител и читател ,, и това което съм го написал е това което разбрах не ще защитавам братята но това съм разбрал
  • 72 гост5

    1 0 Отговор
    Според мен трябва за всякакъв вид физическо посегателство без значение от размера категоричен закон и най-пропорционално строги мерки. Второто нещо е въоръжение на населението. Огнестрелно оръжие, така че всеки да може да се защити от всеки и ако прекрачиш правата на ответната страна и 80 годишна баба да ти види сметката с двуцефката. Иначе просто закво са ни заблуждавали от детство, ми да бяхме всичките тренирали бойни изкуства и да членуваме в банди.
  • 73 897

    2 1 Отговор
    Говорим за различни неща. И на двамата братя родителите им ще ги защитават сега, ако пък малкия беше утрепал някой с бокса и неговите родители щяха да го защитават, длъжни сме като родители.
    Но обективната истина е друга, не е редно 18-годишни пикльовци да нападат пешеходците по улиците с бокс, щото ги дразни скоростта на придвижването им. Надъхани от филми и защотото са големи каратисти или боксьори, летейки на счупени псевдоспортни бараки като че ли са господарите на света.
  • 74 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Престанете с това "бой" "побой" " сбиване" .... Тука има убийство!! Каквото да е направил убития, каквото да е казал - другите са двама.Докарали са го в безпомощно състояние - да му вържат ръцете, краката! Да извикат полиция - да го предадат на нея. Те са хората на реда - знаят какво да правят в подобни случаи. Ама да блъскаш, за да го убиеш, със зверска злоба - не го разбирам. И после - "лека телесна повреда" и"убийство по невнимание "!!Какви идиоти е раждала, ражда и днеска, българска майка хайдушка?!
  • 75 gsm

    1 0 Отговор
    Така случката от оня ден може да бъде разгледана от три гледни точки.Първата е пикльото с бокса се е опитал да се направи на отворен уви за съжаление не на когото трябва.Не е нормално човек на 18 г да вади бокс и да се държи гаменски вместо да стои в училище и да научи нещо полезно в тоя живот.Това негово поведение на 18г говори че същия този човек като стане на 23 сигурно ще почне да вади ножове и пистолети така че хич не го оправдавам.Втората страна на нещата са двамата "мъжкари" на 30 и 30 и няколко години.Едно време такива хора щяха да са квалифицирани специалисти в някой завод и да са на работа но в следствие на безработицата и безисходицата тук ясно наблюдаваме двама млади хора които с какво се занимават ами с бандитски дейности .И третата част са именно оная тълпа от хора които са стояли там по време на цялото събитие и най-безучастно са наблюдавали какво става че даже някои от тях са и снимали.И сега следват изводите а те са че тази случка показва че замисълът на кукловодите за България е почти изпълнен защото именно тази случка показва пълната деградация на нашето общество от най-малкия в лицето на момчето с бокса до най-големите тия дето са снимали и са си мълчали най-вероятно от страх.Всички са виновни в тази ситуация.

    Коментиран от #76

  • 76 мобифон

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "gsm":

    Напълно съм съгласен е теб, само ще добавя още няколко фактора, за да е още по ясна картинката. Ролята на родители и семейството във възпитанието, медиите налагащи всекидневно грешна ценностна система, не работеща съдебна система - задействана от реакцията на обществото. Всичко ни е гнило. Но както каза, всичко е реакция и следствие на това, което се случи след 89, не преди това.
    А това: "Едно време такива хора щяха да са квалифицирани специалисти в някой завод и да са на работа" определено бе в 10-ката. Нека продължават да ми говорят колко по-добре сме сега, колко по-свободни и колко повече неща имаме, спрямо едно време. А по-добри ли сме като хора и по-добри ли сме като общество?