Отидете към основна версия

5 348 7

Две канадки обвинени в мащабен трафик на кокаин за Австралия

  • квебек-
  • кокаин-
  • австралия-
  • трафик на кокаин-
  • жени-
  • пренасяли-
  • круиз-
  • пътуване

Момичетата документирали цялото си пътуване със снимки в социалните мрежи

Снимки Инстаграм

Две жени от Квебек са изправени пред доживотен затвор в Австралия, след като полицията откри кокаин на стойност над 30 милиона долара в куфарите им, пише списание „Вайс“.

20-годишните Мелина и Изабел прекарали последните два месеца на луксозен круизен кораб с още около 2000 пътници. Всяка от тях платила по 20 000 долара за своя билет. По време на пътуването от Саутхемптън, Великобритания до Сидни, Австралия, корабът спирал на много места.

Когато миналата неделя корабът акостирал на крайната спирка от пътуването, австралийската федерална полиция открила 200 кг. кокаин в багажа на двете канадки, и в багажа на Андре Хорхе Тамин – 63-годишен мъж, също от Квебек.

Властите все още разследват връзката между двете жени и възрастния мъж.

Тъй като внесеното количество кокаин е огромно, тримата могат да получат доживотна присъда, ако бъдат признати за виновни.

Това е най-голямото количество кокаин, което полицията в Австралия е виждала да се внася с лодка или самолет.

Преди да бъдат арестувани, двете жени документирали цялото си пътуване в Instagram и Facebook - радостно се усмихват на Таймс скуеър в Ню Йорк, пият от кокосови орехи във Френска Полинезия и се наслаждаваха на ирландски кафета в Ирландия.

На 4 август, Мелина публикува снимка, на която стои на АТВ  в Паракас, Перу. "Това беше наистина лудо!", пише тя към снимките. Други спирки включват Чили, Бермудските острови и Еквадор.

В събота, ден преди ареста, Мелина публикува снимка и фразата "Когато се събудиш и се нуждаят от дрямка."

Вестник "Журнал де Монреал" съобщи тази седмица, че канадската гранична служба и Департаментът за вътрешна сигурност на САЩ са били в постоянен контакт със своите колеги от Австралия, преди корабът да акостира. Тримата заподозрени вече са били класифицирани от тези агенции като туристи от "висок риск". 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини