Отидете към основна версия

20 432 27

Кадиров: Няма закон, направо избивайте наркоманите

  • рамзан кадиров-
  • наркомани-
  • чечня

Скандално изказване на чеченския лидер по време на разговори със силовите органи

Лидерът на Чечня Рамзан Кадиров е издал нареждане към органите на реда в региона да избиват наркотрафикантите и наркоманите без съд, съобщи „Новая Газета“.

В медиите излезе запис на разговор на Кадиров с представители на силите на реда и духовенството. Поводът е високата смъртност в страната, причинена от дрогирани и пияни шофьори. В разговора Кадиров сравнява неадекватните шофьори като „самоубийци с взривни пояси“.

Броят на нарушенията от нетрезви шофьори в страната непрекъснато нараства, въпреки въвеждането на строги закони. През 2015 г. Кадиров препоръча на такива шофьори да бъдат отнемани направи колите, а не просто книжките. От тогава са иззети хиляди машини, но броят на инцидентите продължава да е висок. Само за два дни полицейски акции броят на заловените дрогирани шофьори е бил около 700.

„Тези, които нарушават спокойствието просто трябва да бъдат разстрелвани. Нищо няма значение – включително и закона. Разбирате ли? Асалам Алейкум и няма проблем. Това е законът“, заявява Кадиров.

Някои анализатори вече разсъждават дали подобно изказване ще върне смъртното наказание в страната. Важно е и дали полицията вече е започнала изпълнява нарежданията.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Депутат преби висш съдия

    Магомед Даудов, известен като дясната ръка на президента на Чечения Рамзан Кадиров, отново прояви „благия“ си нрав. Даудов, известен още к ...
    07.10.2016
    5 405
    10