Last news in Fakti

7 Октомври, 2016 18:36 5 404 10

Депутат преби висш съдия

  • чечна-
  • магомед даудов-
  • рамзан кадиров

Председателят на Върховния съд на Чечения отказал да подаде оставка

Магомед Даудов, известен като дясната ръка на президента на Чечения Рамзан Кадиров, отново прояви „благия“ си нрав. Даудов, известен още като Лорда, хвърли здрав бой на председателя на Върховния съд на републиката Тахир Мурдалов, съобщи местен сайт.

Лорда, изпълняващ длъжността председател на парламента, и свитата му пристигнали с десет коли пред сградата на съда. 40 души блокирали входовете на институцията, а в това време Даудов влязал в кабинета на съдията, за да се разберат. Думите бързо се оказали недостатъчен аргумент и Лорда преминал към юмруци.

Даудов поискал от потърпевшия да напише собствената си оставка, но последният отказал. Тогава Лорда взел нещата в собствени ръце. Според очевидци само намесата на охраната спасила живота на съдията.

В началото на май лидерът на Чечения Рамзан Кадиров разкритикува съдиите за корупция и некомпетентност. Кадиров поиска оставки, но никой от магистратите не го послуша.

В последствие се оказало, че нито един лекар в Грозни не се съгласил да напише медицинско свидетелство на пребития. Мурдалов бил принуден да напише жалба до по-висша инстанция, но едва ли правосъдието ще реагира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    3 0 Отговор
    Руско правосъдие в деиствие!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    АКо онзи наистина е бил корумбиран, добре са го натупали. Трябва и в БГ така. Всеки магистрат по 10 (или хайде по 100) тояги и марш от където е дошъл , като му се отнеме всичко от него и от наследниците му .
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Да се чете:
    корумбиран = корумпиран
    от където = Откъдето

    :)
    Моля , за извинение.
  • 4 ВСЕ ТЪЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    По ДОБРЕ ТАКОВА ОТКОЛКОТО НАШТО ДЕТ СИЧКИ УБИЙЦИ НАРКОБОСОВЕ ТЛФ.МОШЕННИЦИ БИЗНЕС ИЗМАМНИЦИ И ПОЛИТИЦИ ВИНАГИ СЕ ОТТЪРВАТ СЕ С НЯКВИ ВРАТИЧКИ ПАЧКИ И ПОЛИТ.ПРОТЕКЦИИ...

    Коментиран от #7

  • 5 опс

    1 0 Отговор
    Как да разбираме това? Аз си прадставям следното: Влиза Цв.Цв. при Цацата и след кратък "приятелски разговор" го размацва с кютеци след като Цацата не си подава оставката. После Цацата отива при главният лекар на Пирогов и оня отказва да му даде медицинско. Цацата се жалва на ВКС, но ония го препращат до члц. от Закона за инвалидите, където се описва, че всеки има правото да бъде инвалид, по желание на управляващиите, стига да е демократично деянието и да отговаря на европейските норми за правова държава и независима съдебна власт. След което Цацата пие две студени бири и отива на риболов за да се излекува от съвета... Така ли да разбираме новината? :) Или пък същата сцена, но осъществена от Цвета Караянчева спрямо Нилова? Ще е любопитен исторически факт, май първият в историята ако е факт?
  • 6 А такааа

    0 0 Отговор
    Добрия пример е заразителен !!!
  • 7 стратокастър

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ВСЕ ТЪЙ":

    Имаш предвид че не е осъден нито един комунист /руснак / за 45 годищното безчинство в Българиа? Съгласен съм!!!

    Коментиран от #8, #10

  • 8 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "стратокастър":

    И аз съм съгласен. Все пак гарвангарвану око не вади - няма как едни бивши комунисти попаднали случайно сега на власт да тръгнат да съдят други такива, щото утре позициите лесно може да се сменят.
  • 9 сНамиЛенин иМира

    0 0 Отговор
    Сменям река Дунав с река Терек.
  • 10 НЕОБХОДИМОТО ЗЛО

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "стратокастър":

    ВЪРХУШКАТА ВИНАГИ Е НЕДОСТИЖИМА НО БЕЗЗАКОНИЕТО И ХАОСА НЕНАКАЗУЕМОСТТА СТИГНЕ ЛИ ДО НАЙ НИЗКИТЕ СЛОЕВЕ ОТ ПОПУЛАЦИЯТА ДЕТ СА И НЕГРАМОТНИТЕ ВСИЧКИ ВИЖДАТЕ КВО СТАВА